• 08 Aralık 2023 07:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yunanistan Türklere Ege adalarına yedi günlük vize verecek

Bu haberi dinleyin
08 Aralık 2023 Yunanistan Türklere Ege adalarına yedi günlük vize verecek

 

Cumhurbaşkanı Tayyip’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette,’ın Türk vatandaşlarına bir haftalık ekspres vize (kapıda vize) vereceği açıklandı.

Doğu Ege Adaları’nı kapsayacak

Yunanistan’ın Göçten Sorumluı Dimitris Kairides, Yunan adaları için Türklere hızlı vize verilmesinin detaylarını paylaştı. Bu konuda imzaların atılmasını beklediğini söyleyen Kairides, “Yunanistan bir Schengen ülkesi ve Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını daha kolay ziyaret edebilmeleri için Schengen’den bu yönde talebimiz var” dedi. Kairides, Doğu Ege adalarının bu kapsama alınacağını söylerken, “Bu elbette Türklerin çok istediği bir şey ve adalılarımız da bunu çok istiyorlar” dedi.

Rodos da dahil olacak

Yunan bu anlaşmanın sadece yazlarını kapsamadığını bütün bir yıl boyunca geçerli olacağını söyledi. Kairides, “Rodos’un sahip olduğue sahip olmayan adaları ilgilendiriyor. Rodos da buna dahil olacak, ancak charter seferleri olmayan, uluslararası uçuşları bulunmayan, örneğin Midilli gibi Ağustosında sadece küçük bir aileine sahip olan adaların faydalanacağı çok şey var” dedi.

10 adayı kapsıyor

Kairidis, anlaşma kapsamındaki adaları ise sıraladı.ın açıklamasına göre anlaşma Limni, Midilli, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Rodos, Sömbeki ve Kasteloris adalarını kapsayacak.