• 30 Ocak 2024 22:24
  • 0
  • 6 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Konaklama sektöründe yapay zeka

Bu yazıyı dinleyin
Nadine Boettcher 30 Ocak 2024 Konaklama sektöründe yapay zeka

1. Konaklama endüstrisinde yapay zekayı kullanarak kişiselleştirme

Kişiselleştirme her zaman misafir yolculuğunun hayati bir unsuru olmuştur; mutlu müşterilere ve kalıcı bir sadakate yol açan unutulmaz misafir deneyimleri yaratmaya yardımcı olur. Üretken yapay zekanın ortaya çıkışı, gezginlerin seyahatlerini planlama, rezervasyon yapma ve deneyimleme konusunda önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Geleneksel olarak gezginler, rezervasyon yapmadan önce birden fazla rezervasyon web sitesini, otel karşılaştırmalarını ve fiyat değerlendirmelerini içeren, araştırma yoğun bir planlama aşamasından geçerler.

Ancak kısa süre sonra, gerekli otomasyon ve ilgili rezervasyon sistemlerine kesintisiz bağlantı ile birleştirildiğinde, basit bir sohbet arayüzü aracılığıyla, özel ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ideal seyahatlerini zahmetsizce düzenleme becerisine sahip olabilirler.

Oteller için bu dönüşüm, yeni bir dizi içerik optimizasyon ilkesini beraberinde getiriyor. Tesislerin olanaklarına, konumlarına, hedef kitlelerine ve potansiyel fiyatlarına göre ilgili konuk aramalarında görünmesini sağlar.

Sonuç olarak, oteller kendilerini benzersiz satış noktalarını tanımlamak ve demografik hedeflerini daha net bir şekilde tanımlamak zorunda kalabilirler.

Yapay zekanın çeşitli insan çıktılarının, özellikle de rutin görevlerin yerine kabul edilebilir bir alternatif olarak ortaya çıktığını gördüğümüzde, otelciler yeni nesil yaratıcı ev sahipleri yetiştirme potansiyeline sahip.

2. Yapay zeka ve her temas noktasında kusursuz deneyimlerin yükselişi

Air Canada gibi şirketler kuyrukları ortadan kaldırarak seyahat deneyiminde devrim yaratıyor. Dijital Kimlikler ve Biyometrik Yüz Karşılaştırma Teknolojisi, her yolculukta geleneksel seyahat sorunlarının ortadan kaldırılmasına öncülük ediyor.

Yeni teknolojideki ilerlemeler, check-in'den tüketime ve ek hizmetler için ödeme yapmaya kadar, pasaportlara, oda anahtarlarına veya tesiste manuel check-out işlemlerine gerek kalmadan otel deneyimlerinde devrim yaratabilir.

Her ne kadar bu teknoloji konaklama endüstrisinde hala gelişmekte olsa da, otellerde gerçek misafirperverliğin özünü geri kazandırma, sık sık kimlik doğrulama ihtiyacını azaltma ve genel misafir memnuniyetini artırma konusunda muazzam bir potansiyele sahiptir.

3. Konaklama sektöründe yapay zeka ve operasyonel verimlilik

Pandeminin ardından otellerin devam eden işgücü sıkıntısıyla mücadele etmesine neden oldu ve personel seviyelerinin yakın zamanda 2020 öncesindeki seviyeye dönmesi ihtimali çok az.

Ancak yapay zekanın stratejik kullanımı geçerli bir çözüm sunuyor. Yapay zeka, rutin görevleri otomatikleştirerek mevcut personelin iş yükünü önemli ölçüde azaltabilir.

Örneğin Fiyatlandırma Asistanı gibi çözümler , fiyatlandırma stratejinizi yapay zeka destekli fiyat önerileriyle otomatikleştirebilir. Bu, çalışanlara, olağanüstü bir misafir deneyimi sunmak gibi diğer önemli görevler üzerinde çalışmaları için eski günlerine geri dönme zamanı kazandırır.

Diğer önemli uygulamalar arasında sohbet robotları aracılığıyla misafir iletişimlerinin yönetilmesi, otel operasyonlarının hızlandırılması, otel yorumlarına yanıtların otomatikleştirilmesi ve pazarlama kampanyaları için ilgi çekici içeriklerin oluşturulması yer alıyor.

Konaklama sektöründe yapay zekanın yükselişi, geçtiğimiz on yıllara hakim olan dijital altyapı uzmanlarına benzer şekilde yeni bir uzman türünün ortaya çıkmasına neden olacak gibi görünüyor.

Bu değişim, konaklama ortamını yeniden şekillendirmeyi ve büyük ölçekte benzeri görülmemiş bir verimlilik sağlamayı vaat ediyor

Fiyatlandırma Asistanı gibi çözümler, yapay zeka destekli fiyat önerileriyle fiyatlandırma stratejinizi otomatikleştirebilir

4. Yapay zeka ve konaklama sektöründe uzmanlığa erişim

Günümüzün pek çok oteli için gerçek, operasyonlarının her alanında çok çeşitli zmanları istihdam edecek kaynakların eksikliğidir.

Ancak gezginlerin giderek daha anlayışlı hale gelmesi ve vasat deneyimlere karşı daha az toleranslı hale gelmesiyle, uzmanlığa olan ihtiyaç her zamankinden daha kritik hale geldi. Yapay zeka dönüştürücü bir çözüm sunuyor.

Belirli bir pazarda yer alan ve belirli bir zorlukla karşı karşıya olan belirli bir otel türü için uygun stratejiler için sorgulanabilecek özel Üretken Ön Eğitimli Transformatörlerin (GPT'ler) ortaya çıktığını göreceğimiz için yapay zeka bu kuruluşlara benzersiz fırsatlar getiriyor.

Doğru veri kümeleriyle eşleştirilirse, gelir yönetimi stratejisi üzerinde geleneksel fiyat öneri algoritmalarının şu ana kadar başardığından çok daha yaygın bir etki göreceğiz.

5. Yaratıcı otelcilerin yapay zekayla yükselişi

Yıllardır otel sektörünün bazı alanları uzun çalışma saatleri, monoton görevler ve daha sınırlı kariyer gelişimi potansiyeli ile biliniyor. Ancak yapay zekanın yükselişi bu anlatıyı değiştiriyor. Yapay zeka, rutin görevleri üstlenerek konaklama sektöründe yeni bir çağın önünü açıyor.

Bu yeni ortamda otel personeli de yaratıcı ev sahipleri haline gelebilir. Rolleri, konuk etkileşimlerini, kişiselleştirilmiş deneyimleri, departmanlar arasındaki stratejik işbirliklerini zenginleştirmeye ve sorumluluk alanlarını daha fazla sahiplenmeye odaklanacak şekilde gelişebilir.

Yapay zekanın çeşitli insan çıktılarının, özellikle de rutin görevlerin yerine kabul edilebilir bir alternatif olarak ortaya çıktığını gördüğümüzde, otelciler yeni nesil yaratıcı ev sahipleri yetiştirme potansiyeline sahip.

Bu roller daha akıcı olacak ve yüksek katma değerli misafir etkileşimi, departmanlar arası stratejik işbirliği ve sorumluluk alanlarının daha yüksek derecede sahiplenilmesi etrafında şekillenecek.

Bu teknolojik değişim, yalnızca sektörün itibarını artırmakla kalmayıp (özellikle potansiyel çalışanları cezbetmeye çalışırken), aynı zamanda çalışanların iş tatminini ve kariyer gelişimini de artırma potansiyeline sahipken, aynı zamanda inovasyonun ve misafir odaklı mükemmelliğin tamamen yeni boyutlarının kilidini de açıyor.

Kişiselleştirme her zaman misafir yolculuğunun hayati bir unsuru olmuştur; mutlu müşterilere ve kalıcı bir sadakate yol açan unutulmaz misafir deneyimleri yaratmaya yardımcı olur.

Özet

Yapay zekanın yükselişi konaklama endüstrisi tarihinde çok önemli bir anı temsil ediyor. Artık hepimiz neredeyse sonsuz olasılıklar diyarına adım atıyoruz.

Kişiselleştirilmiş konuk deneyimleri sunmaktan, operasyonel verimliliği artırmaya ve yeni nesil yaratıcı otelcilerin ortaya çıkmasına kadar yapay zekanın rolünün, konaklama ortamını henüz hayal etmeye başladığımız şekillerde derinleştirdiğini, genişlettiğini ve yeniden tanımladığını muhtemelen göreceğiz.

Bu teknolojik evrime balıklama daldığınızda, uyum sağlama yeteneğinin, yaratıcılığın ve proaktif teknoloji duruşunun pusulanız olması gerektiği açıktır. Soru, yapay zekanın konukseverliği yeniden tanımlayıp tanımlayamayacağı değil, bu dinamik değişimi ne kadar hızlı ve yaratıcı bir şekilde yönlendirebileceğinizdir.

Diğer Yazılar