• 11 Aralık 2020 23:51
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Adil Üstündağ'ın Selinus’a yapmak istediği otel projesi tartışmaları büyüyor

Bu haberi dinleyin
11 Aralık 2020 Adil Üstündağ'ın Selinus’a yapmak istediği otel projesi tartışmaları büyüyor

Green Park Otelleri’nin sahibi Adil Üstündağ'ın Antalya Gazipaşa'daki doğal sit alanı statüsündeki Selinus sahiline yapmak istediği 5 yıldızlı otel projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Otellerine aldığı mal ve hizmetler konusunda firmalara ve çalışanlara ödemeler konusunda yaşanan olaylarla sık sık gündeme gelen Tartışılan projenin sahibi Adil Üstündağ, kendisini tanıtırken ‘AK Parti benim otelinde kuruldu” demesi ile biliniyor.

Konuyla ilgili tartışma, Adil Üstündağ’ın yapmak istediği otelin koruma amaçlı imar planında yalnız 4 kata kadar inşaat izni verilen sahile, 8 katlı olarak yapma planı.

İmar planında 4 kata izin verilirken paylaşılan projede otel 8-10 katlı görünüyor.

Yusuf Yavuz’un haberine göre, otelin duyurusuyla ilgili görsellerde Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kardeşi Hasan Çavuşoğlu’nun da yer alması dikkat çekti.

Toplam 122 bin metrekarelik arazide inşa edileceği duyurulan otel projesinin 2 bin yatak kapasiteli olması öngörülüyor.

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz: Orada 6-10 katlı bina olmaz

Gazipaşa Belediyesi’nin 3 Aralık’taki Meclis Toplantısında konu hakkında değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Bir otel projesi paylaşılıyor. 8-10 katlı denize sıfır bir bina. Oradaki plana göre kat yüksekliği dört. 8-10 katlı bina olamaz” dedi.