• 02 Ağustos 2023 08:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Airbnb’ye tepkiler yükseliyor

Bu haberi dinleyin
02 Ağustos 2023 Airbnb’ye tepkiler yükseliyor

 

Yılın geride kalan ilk altılık dönemde gelen yabancı sayısı yüzde 20 arttığı halde otellerin doluluk oranının düşük kalmasının nedeni olduğu belirtilen ev kiralama sistemi Airbnb’ye sektörün tepkisi yükseliyor.

Sektör temsilcileri geçmiş yıllarda belli bir oranın altında kaldığı için dikkat çekmeyen uygulamanın 2023 yılında zirve yaptığını, bu yönelimin de otel ve pansiyonlardaki konaklama sayılarına ciddi biçimde yansıdığını söylüyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Rakamlar ortada. Gelez kişi sayısında yüzde 23 artış var ama oteller dolmadı. Neden? Çünkü bu yıl konaklamanın yaklaşık yüzde 19'u evlerde yapıldı. Hatta şunu da söyleyebilirim; yüksek gelir grubu olarak gördüğümüz ve otel villalarını tercih eden turist bile artık evlerde konaklıyor. Bu da orta segmentin üzerindeki otelleri ciddi biçimde etkiledi" dedi

Sektörden yükselen tepkiler üzerine Kültür veı Mehmet konuyla ilgili  vergi dahil düzenlemeler içeren çalışma yapıldığını belirterek, "Biz bu konuda dünyadaki örneklere bakıyoruz. Dünyada nasılsa Türkiye'de de öyle olmalı. Yeni düzenleme üzerinde hazırlıklarımız sürüyor. Yıl sonunda hazır olur. Rekabette eşitliğin sağlanması için çok önemli bir konu" demişti.