• 24 Kasım 2022 07:00
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya'da kış sezonu spor turizmi ile daha da hareketlenecek

Bu haberi dinleyin
24 Kasım 2022 Antalya'da kış sezonu spor turizmi ile daha da hareketlenecek

Antalya'da, daha önce "ölü sezon" olarak nitelendirilen kasım-mayıs dönemi artık spor ve sağlıkiyle değerlendiriliyor.

Futbolun yanında, golf sporundan bisiklete birçok branşta yarışma ve kampların yapılabildiği kentte, sağlık kongreleri de öne çıkıyor.

Türkiye'deki birçok futbol kulübünün yanı sıra Fraport TAV Antalyaspor'un ev sahipliğinde 9-12 Ocak'ta düzenlenecek "WinterLeague Convention 2023" etkinliği kapsamında Avrupa'dan da çok sayıda büyük futbol takımının kente gelmesi bekleniyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor, Bitexen Giresunspor başta olmak üzere bazı takımlar, Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada Antalya'da aralıkta kamp yapacak.

"Avrupa'dan daha fazla futbol takımı gelecek"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AA muhabirine, golf ile ilgili bölgesinde çok fazla otel ve sahanın bulunduğunu, kışın da bu otellerin açık kalacağını ve doluluk oranlarının iyi olduğunu söyledi.

Golf sporcularının gelmeye devam ettiğini belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Belek bölgesindeki otellerin de desteğiyle Fraport TAV Antalyaspor'un ev sahipliğinde 'WinterLeague Convention 2023' etkinliği olacak. Ümit ediyoruz ki 8-10 yıldır çok azalan, özellikle Avrupa ülkelerinden daha fazla futbol takımlarının geleceğine, 9-12 Ocak'ta da bunun pik noktasına ulaşacağına inanıyoruz. Şimdiden takımlar gelmeye başladı. Avrupa'nın büyük takımları gelecek, hatta Napoli takımı da gelecek, Antalyaspor ile maç yapacak. İnşallah spori noktasında bu yıl atak yaptığımız bir yıl olacak. Kış sezonunu spori hareketlendirecek, mayısa kadar hareketli olmasını bekliyoruz."

Vali Yazıcı, "Kasımın 20'sinden mayısa kadarki 'ölü sezon' dediğimiz dönemi sporiyle doldurarak, şehrimizdeki hareketi hiç bitirmemiş olacağız.i her dönem canlı tutabilmek için spor, sağlık ve kongrei çok önemli" dedi.

Vali Yazıcı, spor ve sağlıkiyle kış sezonunda açık olan otel sayısını daha da artırabileceklerini dile getirdi.

"200 saha var, 500 takımnı anda kamp yapabilir"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Spori İhtisas Başkanı Recep Şamil Yaşacan da bu yıl futbol kamplarının erken başladığını belirterek "Futbolda çok hareketli bir sezon olacak. Futbolinde bu sene rekor kırmak üzereyiz. Futbolun yanında yüzücüler, bisiklet, tenis, golf, dans, basketbol, voleybol, boks başta olmak üzere farklı branşlarda takımlar geliyor. Antalya'da FIFA standartlarında 200 futbol sahası var. 500 takımnı anda kamp yapabilir. " (AA)