• 27 Mayıs 2022 12:35
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Atatürk Havalimanı için farklı bir çözüm önerisi : Yıkılmasın, IGA’ya devredilsin

Bu haberi dinleyin
27 Mayıs 2022 Atatürk Havalimanı için farklı bir çözüm önerisi : Yıkılmasın, IGA’ya devredilsin

Yıkımına başlanmasıyla tartışılan İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik bu işlem konusunda tepkiler dile gerilirken ilginç bir öneri geldi.

Pegasus Havayolları’nın kurucu ortaklarından, şimdi konusunda danışmanlık yapan Alper Eliçin, yıkımın bir nedeninin de yeninı yapan beş firmaya İstanbul’un Avrupa yakasında  başka bir olmayacağı güvencesi verilmiş olmasından kaynaklanmış olduğunu belirterek “Önerim Atatürk Havalimanı'nın İstanbul Havalimanı yatırımcıları/işletmecilerine devredilmesi” diyor.

“Bu sayede, alanda ve çevresindeki kamu ve özel sektörün tüm alt ve üst yapılarının, yani milli servetin kullanımına devam edilmesi mümkün olacak” diyen Eliçin önerisine şöyle devam ediyor:

“İstanbul Havalimanı işletmecileri bu sayede hem yeri hatalı olan yeni havalimanında hava şartları vs gibi nedenlerle çıkabilecek sorunlarda operasyona destek olabilecek alternatif bir altyapıya sahip olacak, hem de havalimanına ileride yapılacak ikinci ve üçüncü aşama yatırımlarını geciktirebilecektir. Bu sayede 4 milyar Euro'luk finansman yükünü zamana yayarak hafifletebilecek, dolaysıyla ileride daha iyi koşullarda kaynak sağlamak olanağını elde edebilecektir. İstanbul Havalimanı yatırımcıları havalimanlarının işletme hakkını kendi elinde tutsa da iddialardaki gibi satsa da kârlı çıkacaktır.

Alper Eliçin’in yazısının tamamı için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/yazi/ataturk-havalimani-icin-farkli-bir-cozum-onerisi/3733