• 25 Eylül 2023 01:18
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Çin’den bu yıl 230 bin turist bekliyoruz, hedefimiz 1 milyon"

Bu haberi dinleyin
25 Eylül 2023 "Çin’den bu yıl 230 bin turist bekliyoruz, hedefimiz 1 milyon"

Turist alan her ülke gibi Türkiye de dünyanın en çok harcama yapan Çin’den daha çok turist çekmek istiyor. 

Haftalık Ekonomi Dergisi Para’da yer alan Kerem Köfteoğlu,şegül Küçükkurt ve Merve Yılmaz imzalı haberde China Today Dergisi’nin Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin 10 Yılı" başlıklı 4. Çin-Türkiye İletişim Forumu'nda konuşan Türkiye ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Vekili Elif Balcı Fisunoğlu "Çin,de öncelikli pazarlarımızdan biri ve mevcut ilişkimizi çok daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 2019 yılında Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 426 binin üzerinde olduğunu söyleyen Fisunoğlu, “2023 yılını 230 bin Çinli turist ile kapatmayı hedefliyoruz, ancak nihai hedefimiz Türkiye'de 1 milyon Çinli turisti ağırlamak” dedi.

2019 yılında Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 426 binin üzerinde olduğunu söyleyen Fisunoğlu, “2023 yılını 230 bin Çinli turist ile kapatmayı hedefliyoruz, ancak nihai hedefimiz Türkiye'de 1 milyon Çinli turisti ağırlamak” dedi.

Pandemi sonrasındaki normalleşme döneminde Çin'den Türkiye'ye bireysel seyahatler bir süredir yapılabildiğini belirten Fisunoğlu şunları söyledi:

“Çin hükümetinin Türkiye'yi 2023 Ağustosı itibarıyla grup seyahatleri yapılabilen ülkeler listesine almasını takiben iki ülke arasındaki trafiği hızla artmaya başladı. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz ve iki ülke arasındaki hareketinin önümüzdeki yıllarda artarak devamını diliyoruz. 

Toplantıda konuşan Kültür ve Yardımcısı Serdar Çam da, Kuşak Yol Girişimi'nin muazzam bir proje olduğunu ifade etti. Çam, Türkiye'nin sadece Asya'yla Avrupa'yı birleştiren değilnı zamanda Afrika'yı, Orta Doğu'yu, Asya'yı, Karadeniz'i, Balkanlar'ı, Avrupa'yı, Akdeniz'i, hepsini birbirine yaklaştıran çok önemli ülke olduğunu söyledi.

Toplantıda yapılan konuşmalarda, Türkiye'nin uyguladığı kolay vize rejiminin Çinli turistler arasında tercih nedeni olduğu, Çinlilerin Türkiye'ye e-vize ile giriş olanağı bulunduğu belirtilerek “Öncelikli hedef iki ülke arasında hava yolu köprüsünü geliştirmek, Çin'in muhtelif havalimanlarından Türkiye'ye daha sık direkt uçuşların başlatılmasına destek olmaktır” denildi.