• 27 Kasım 2023 06:12
  • 0
  • 8 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Condé Nast’ın ‘Dünyanın en güzel yerleri’ listesinde Kapadokya ve Pamukkale de var

Bu haberi dinleyin
27 Kasım 2023 Condé Nast’ın ‘Dünyanın en güzel yerleri’ listesinde Kapadokya ve Pamukkale de var

 

Condé Nast Traveller dergisi, Antarktika'dan Kuzey Kutbu'na kadar dünyanın her yerinden okuyucularından ve uzmanlardan gelen geri bildirimlere dayanarak dünyanın en güzel 51 yerinin bir listesini hazırladı. Listede Türkiye’den iki yer var. Bunlardan biri Kapadokya biri de Pamukkale.

Kapadokya için şöyle deniyor: Kapadokya, bütün şehirlerin kayalara oyulmuş olduğu alan başlı başına inanılmaz. Ancak ne zaman gökyüzü sıcak hava balonlarıyla delinse, güzelliğinin düzeyi kelimenin tam anlamıyla fırlıyor.

Pamukkale için de şöyle deniyor:

Pamukkale'nin 17 katmanlı havuzları herkesi şaşırtacak ve termal sular, Türkiye'nin Ege bölgesinin masmavi gökyüzünü mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Condé Nast Traveller Dergisi’nin ‘Dünyanın En Güzel 51 Yeri’ listesi şöyle

Amazonia Brezilya, Arjantin: Amazon Havzası, gezegendeki en büyük yağmur ormanlarına ev sahipliği yapıyor ve 40.000'den fazla bitki türüne ve 1.300 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Angel Şelalesi Venezuela: Bu dünyanın en yüksek şelalesidir: yüksekliği 1283 metredir. Bu Niagara Şelalesi'nden 19 kat daha yüksek!

Antarktika : Antarktika'nın yüzde 99'u buzla kaplı olmasına rağmen, manzara hala şaşırtıcı derecede çeşitlidir: gerçeküstü mavi buzullar, aktif volkanlar ve onlar, imparator penguenler.

Arashiyama Bambu Korusu, Japonya: 1996 yılında, Japonya Çevrelığı buradaki sesleri (çıtırdayan tahtalar, hışırdayan yapraklar) ülkenin en iyi 100 ses manzarası listesine dahil etti.

Atacama Çölü, Şili: Hiç'ı keşfetmeyi hayal ettiniz mi? Şili'nin Atacama Çölü'ndeki Valle de la Luna gezisi size böyle bir gezi hakkında fikir verecektir.

Baobab Sokağı, Madagaskar: Kendini cüce gibi hissetmek istiyorsan buraya gel. Asırlık baobab ağaçları neredeyse 30 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Azor Adaları, Portekiz : Yeşil vadiler, sarp kıyı kayalıkları, sıra sıra mavi ortancalar ve dağılmış şelaleler, Azor Adaları'nı ziyaret etmeye değer bir cennet haline getiriyor.

Banff Ulusal Parkı, Kanada : . Parknı zamanda çok sayıda güzel göl ve çok çeşitli yaban hayatıyla da tanınır.

Boulders Plajı, Güney Afrika: Cape Town burada en güzel manzaralardan bazılarına sahiptir: parlak mavi su, granit kayalar ve hatta penguenler.

Cameron Highlands, Malezya: Ülkenin en güzel çay tarlaları için gitmeniz gereken yer burası.

Kapadokya, Türkiye: Türkiye'de bütün şehirlerin kayalara oyulmuş olduğu alan başlı başına inanılmaz. Ancak ne zaman gökyüzü sıcak hava balonlarıyla delinse, güzelliğinin düzeyi kelimenin tam anlamıyla fırlıyor.

Kafkas Dağları, Gürcistan: Ülkenin çeşitli manzaralarını görmenin en iyi yolu, Avrupa'yı Asya'danıran Büyük Kafkas Sıradağları boyunca uzanan yürüyüş parkurlarıdır.

Moher Kayalıkları, İrlanda: Atlantik dalgaları bu 200 metrelik kayalıklara çarptığında, en katı şüpheci bile County Clare'deki bu kıyı kayalıkları sırtının büyüsüne kapılacak.

Danxia Jeoloji Parkı, Çin: Kırmızı kumtaşı ve maden yatakları 20 milyon yıldan fazla bir süredir birikmektedir. Bu gerçeküstü çok katmanlı etkinin nedeni budur.

Denali Ulusal Parkı, Alaska, ABD : Çok sayıda yaban hayatı, güzel göller ve ABD'nin en yüksek dağı - Denali.

Etretat, Fransa: Ünlü tebeşir kayalıkları ve kemerli kaya oluşumları yüzyıllardır gezginlere ve sanatçılara ilham kaynağı olmuştur. Özellikle Claude Monet

Finlandiya Laponyası : Kışın kuzey ışıklarını ışık gürültüsü olmadan görebileceğiniz dünyadaki yerlerden biri.

Galapagos Adaları, Ekvador : Dinozorlara benzeyen dev kaplumbağalar için de olsa buraya gelmeye değer.

Büyük Kanyon, Arizona, ABD : Genellikle dünyanın yedi doğal harikasından biri olarak anılır. Kırmızı kayalar, milyonlarca yıllık Dünya tarihini kesit halinde gösteren jeolojik katman çizgilerini gösteriyor.

Büyük Bariyer Resifi, Avustralya : Uzaydan görülebilmesine rağmen, en iyi görüş noktası, her yıl resifi ziyaret eden hevesli şnorkelciler ve tüplü dalgıçlara aittir.

Grönland : Buzullardan çok daha fazlası var (her ne kadar etkileyici olsalar da): muhteşem fiyortları, rengarenk köyleri, meraları ve her zaman davetkar gece yarısı güneşini hayal edin.

Ha Long Körfezi, Vietnam . Zümrüt yeşili suları ve tropik ormanlarla kaplı binlerce kireçtaşı adasıyla tanınır. 

Skye Adası, İskoçya : Masalsı göletler ve uçsuz bucaksız tepelerle büyülü bir ada, sanatçıların ve film yapımcılarının hayallerini oluşturur.

Bled Gölü, Slovenya : Zümrüt yeşili suları, çevredeki Julienne Alpleri'nin manzarası ve tepenin üzerindeki Disney tarzı kalesiyle mükemmel manzaralar konusunda hiçbir sıkıntı yok. Önemli olan turist kalabalığının olmamasıdır.

Como Gölü, İtalya : Lombardiya'nın bu incisi, Antik Roma zamanlarından beri tatilcilerin ilgisini çekmektedir. Bugün göl sadece doğal güzellikleriyle değilnı zamanda lüks otelleriyle de popülerdir.

Tekapo Gölü, Yeni Zelanda : Burada mor, pembe ve mavi acı bakla çiçekleri berrak su ile mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Parlak fotoğraflar için ihtiyacınız olan her şey.

Machu Picchu, Peru : Bilim insanları bu antik kentin amacını henüz tam olarak belirleyemedi ancak turistler buradan sürülemiyor.

Lencois Maranhenses Milli Parkı, Brezilya : Bölgesi, aralarında turkuaz su bulunan küçük göllerin bulunduğu, 40 metre yüksekliğe kadar kar beyazı kum tepeleri ile kaplıdır.

Milford Sound, Yeni Zelanda : Burası tüm Yüzüklerin Efendisi fantezilerinizi gerçekleştireceğiniz yer.

Fuji Dağı, Japonya : Dağın ve kiraz çiçeği ağaçlarının en güzel manzaralarını görmek için ilkbaharda Kawaguchiko Gölü'ne gitmek en iyisidir.

Kilimanjaro Dağı, Tanzanya : Afrika'nın en yüksek zirvesi. Ve dönem.

Namib Çölü, Namibya: Başka dünyaya ait manzaraları ve gergedan, zürafa ve fil popülasyonlarıyla Namib Çölü, dünyadaki hiçbir şeye benzemez.

Na Pali Sahili, Hawaii: Bu, yüksek şelaleler ve hilal şeklindeki izole plajlarla dünyanın en muhteşem kıyı şeritlerinden biridir.

Okavango Deltası, Botsvana : Çitaların, zebraların, bufaloların ve gergedanların serbestçe dolaştığı bir doğa cenneti.

Palawan, Filipinler: Mavi lagünleri ve kireçtaşı kayalıklarıyla turistlerin neden sürekli olarak Palawan'ı dünyanın en iyi adalarından biri olarak derecelendirdiğini anlamak kolaydır.

Pamukkale, Türkiye : Pamukkale'nin 17 katmanlı havuzları herkesi şaşırtacak ve termal sular, Türkiye'nin Ege bölgesinin masmavi gökyüzünü mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Pitons, Saint Lucia : İki güzel volkanik koni, Gros Piton ve Petit Piton, adanın hemen her yerinden görülebilir. Bu yüzden seviliyorlar.

Las Catedrales Plajı, : Gerçekten çok güzel. Su okyanusa çekildiğinde kumlu bir taban açılır ve otuz metrelik uçurumlar sudan tam yüksekliğine kadar yükselir.

Reynisfjara, İzlanda: Eğer'ın bir kıyı şeridi olsaydı muhtemelen buna benzer bir şey olurdu. Simsiyah kum ve çarpıcı bazalt sütunlar bu plajı dünyanın en etkileyici yerlerinden biri haline getiriyor.

Salar de Uyuni, Bolivya : Burası dünyadaki en büyük tuz düzlüğüdür ve manzaraları kadar gerçeküstüdür.

Sequoia Ulusal Parkı, Kaliforniya, ABD : Burada ağaç dünyasının nazik devleri olan yaklaşık 8.000 devasa sekoya ağacı bulunmaktadır.

Serengeti Ulusal Parkı, Tanzanya : Büyük Antilop Göçünü görmek için buraya gitmelisiniz.

Spitsbergen, Norveç : Norveç kıyılarındaki kuzey takımadaları, kuzey ışıklarıyla ünlüdür ve kutupıları da dahil olmak üzere yaban hayatıyla ünlüdür.

Torres del Paine Milli Parkı, Şili : Granit sütunlar, masmavi göller ve otlayan guanakolarla dolu bozkırlar. İdil!

Ubud, Bali, Endonezya : Bakir orman, mandalina bahçeleri ve pirinç tarlaları. Bali adasının en güzel yerlerinden biri.

Uluru Kayası, Avustralya : Bu, 700 milyon yıllık devasa bir kumtaşı monolitidir. Bu mega bloğun en muhteşem manzarasının sıcak hava balonu yolculuğu sırasında yukarıdan açıldığını söylüyorlar.

Vaadhoo Atolü, Maldivler : İnsanlar buraya “yıldız denizini” görmek için geliyorlar. Bu, su resiflerindeki biyolüminesan fitoplanktonun göz kamaştırıcı mavi bir parıltı yaydığı ve yıldızların bir şekilde dünyaya inmiş gibi görünmesini sağladığı zamandır.

Valle de Cocora Milli Parkı, Kolombiya : Dünyanın en uzun palmiye ağaçları burada yetişiyor, neredeyse 18 metre yüksekliğinde.

Victoria Şelaleleri, Zambiya ve Zimbabve : Ziyaret etmek için en iyi zaman yağmur mevsimi sonrası, şubatından mayısına kadardır. O zaman her 60 saniyede bir 500 milyon litre suyun büyük bir gürültüyle yere düştüğünü görüyorsunuz.

Wadi Rum, Ürdün : Mars'ı anımsatan yer, hem turistler hem de film yapımcıları tarafından çok seviliyor. "Arabistanlı Lawrence" ve "Marslı" burada çekilen birçok filmden sadece birkaçı.

Wulingyuan doğal alanı, Çin: Burada gökdelenlerin doğadaki versiyonu olan binlerce kumtaşı sütununa hayran kalabilirsiniz.