• 27 Kasım 2023 07:38
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

En çok ziyaretçi alanlar biliniyor, peki en az ziyaretçi alanlar hangileri

Bu haberi dinleyin
27 Kasım 2023 En çok ziyaretçi alanlar biliniyor, peki en az ziyaretçi alanlar hangileri

 

Turist alan ülkeler, bu ülkelere turist gönderen tur operatörleri ve uluslararası kuruluşular ile ilgili değerlendirmelerde destinasyonların aldıkları ziyaretçi sayısı bir ölçü olarak kullanıyor. Bu açıdan en çok ziyaretçi alan ilk 10 ülke ve ilk onda yer alan ülkenin sırası önemlidir. Bu nedenle en çok ziyaretçi alan ülkeler  çok konuşulur bunları herkes bilir.

Son dönemde aşırı ziyaretçi trafiğini önlemeye yönelik girişimler kapsamında gelen ziyaretçi sayısını azaltmaya çalışan destinasyonlar ile ilgili sık sık haberler yapılıyor.

Bu arada konumu gereği zaten fazla turist alamayan destinasyonlar var.

Küresel demografi ile ilgili araştırmalar yapan World Population Review portalı, en az ziyaret edilen 10 destinasyonu çıkardı. Bu destinasyonların bazıları konaklama olanakları kısıtlılığı ve ulaşım güçlükleri nedeniyle zaten fazla ziyaretçi alamayacak durumda iken bazıları da kendileri ziyaretçi sayısını belirlenen rakamlarla sınırlıyor.

İşte dünyanın en az ziyaretçi alan ilk10 destinasyonu

1. Tuvalu, Pasifik Okyanusu/ 4 bin kişi

Pasifik Okyanusu'nda, dünyanın dördüncü en küçük ada ülkesi olan Tuvalu, bu yıl 4.000'den fazla yabancı turist ağırlamayacak. 

2.Marshall Adaları/8 bin kişi

Pasifik Okyanusu'nun ortasında yer alan bir diğer ada ülkesi Marshall Adalarını bu yıl adaları 6 binden fazla yabancı misafir ziyaret etmeyecek.

3. Niue/10 bin kişi

Pasifik Okyanusu'ndaki bir başka "Polinezya Kayası" lakaplı Niue’yi yılda en çok 10 bin kişi ziyaret edebiliyor.

4. Kiribati/12 bin kişi

Pasifik Okyanusu'ndaki 32 atol ve bir mercan adasından oluşan "Noel Adası" olarak da bilinen Kiribati'ye 12 binden fazla turistin gelmiyor.

5. Mikronezya/18 bin kişi

Mikronezya dünyanın en küçük ülkelerinden biridir . Bu ada ülkesi dört eyaletten oluşuyor - Pohnpei, Yap, Kosrae ve Chuuk. Gelen ziyaretçi sayısı yılda 18 bin kişi.

6. Montserrat/19 bin kişi

Karayipler'deki Küçük Antiller'de nüfusu 5.000'den az olan bir ada. Ziyaretçi sayısı 19 bin kişi.

7. Solomon Adaları/29 bin kişi

Solomon Adaları çok pitoresk bir doğaya sahiptir. Solomon Adaları'na gelen turist 29 bin kişi.

8. Sao Tome ve Principe/ 35 bin kişi

Afrika'nın batı kıyısındaki Gine Körfezi'nde yer alan Sao Tome ve Principe, Afrika'nın gizli ada cenneti olarak kabul ediliyor. Turist sayısı 35 bin.

9. Komorlar/ 45 bin kişi

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Komor Adaları’nın ziyaretçi sayısı 45 bin kişi.

10. Gine-Bissau, Afrika/52 bin kişi

Küçük Batı Afrika ülkesi Gine-Bissau, Atlantik Okyanusu'nda Senegal ile Gine arasında yer alıyor. Gine-Bissau'nun ziyaretçi sayısı 52.000