• 26 Temmuz 2021 00:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

FTI hangi ülkeye kaç turist gönderdi kaçı pozitif çıktı

Bu haberi dinleyin
26 Temmuz 2021 FTI hangi ülkeye kaç turist gönderdi kaçı pozitif çıktı

 

Alman tur operatörü FTI,1 Haziran - 22 Temmuz 2021 tarihleri arasında Türkiye, ve'ya gönderdikleri 225 bin turist arasındaki pozitif vaka sayısını açıkladı.

Son sekiz haftada, ve Türkiye'ye gönderilen 225 bin kişi arasında enfeksiyona yakalanan kişi sayısının yok denecek kadar düşük olduğu belirtiliyor.

İspanya

FTI Group CEO'su Ralph Schiller'in verdiği bilgiye göre söz konusu dönemde toplam 41.000 FTI müşterisinin bulunduğu Mayorka ve'nda, tatilleri sırasında yalnızca 22 yolcunun testi pozitif çıktı. 

Yunanistan

Aynı dönemde'da Girit, Rodos, İstanköy ve Korfu’ya gönderilen yaklaşık 68.000 FTI müşterisinden tatilden dönerken yapılan testlerinde yalnız 10 kişinin testi pozitif çıktı.

Türkiye

FTI Group’un son 8 haftada Türkiye'ye gönderdiği 117 binden fazla turist içinde 125 kişinin testi pozitif çıktı.

225 binde 149

FTI Group CEO'su Ralph Schiller testi pozitif çıkanların hiçbirinde hastalığın ilerlemediğini ve hastaneye götürülmeye gerek kalmadan iyileştiklerini söyledi. Schiller, "İspanya'dan'a ve Türkiye'ye kadar ana destinasyonlarda toplam 225.000 misafirin arasındaki vaka sayısının düşüklüğü bu dönemde seyahat etmenin çok güvenli olduğunu açıkça gösteriyor" dedi.

“Paket turlar güvenilir”

FTI Group Türkiye Başkanı Hicabihan, Türkiye'ye getirdikleri turistler arasındaki test sonuçlarının bir kez daha çok objektif bir şekilde paket turların avantajlarını ortaya koyduğunu söyledi.