• 21 Kasım 2022 08:27
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kayak merkezlerinden Palandöken ve Erciyes otelleri hazır, sezon başlıyor

Bu haberi dinleyin
21 Kasım 2022 Kayak merkezlerinden Palandöken ve Erciyes otelleri hazır, sezon başlıyor

Türkiye’nin kış dönemi kayak merkezlerinden başta Kayseri, Erciyes ve Erzurum Palandöken olmak üzere diğer bölgelerde de sezon hazırlıkları son hızla devam ediyor, oteller çalışmaya başladı. Bu arada kayak pazarına yeni giren bölgeler de hazırlıklarını tamamlıyor.

Kayak merkezlerinden Kayseri Erciyes ve Erzurum Palandöken’e yurt dışından ve'dan rezervasyonlar geldiği belirtiliyor. 

Palandöken Aralık’ta açılıyor

Erzurum Palandöken’de otel işletmecisi Ömer Akça "Palandöken olarak kayak sezonuna hazırız. Her yıl olduğu gibi 8 Aralık'ta Türkiye'de ilk defa kayak sezonunu biz başlatacağız. Kayak sezonu için yerli ve yabancı turistler şimdiden otellerde yerırtmaya başladı. ve'dan da kayak yapmak isteyenlerin talepleri var. Doğal karın yağmasıyla beraber pistlerimiz kayak yapmaya hazır hâle gelecek" dedi. 

Erciyes, kış sezonuna hazırlanıyor

Erciyes Kayak Merkezi’nden Murat Cahid Cıngı, "Kayak merkezi yönetimi olarak sezon hazırlıkları hızla tamamladık. Burada kayakçıların en yoğun kullandığı enstrümanlar teleferik dediğimiz telesiyejler ve gondollar olduğu için yaz boyu, hat hat bütün ürünlerimizi gözden geçirdik. Bu yıl iyi bir sezon bekliyoruz”  dedi.

Yedikuyular Kayak Merkezi 

Bu arada yeni bölgelerden Kahramanmaraş Yedikuyularde yeni sezona hazırlanıyor. Bu kapsamda kayak merkezinde telesiyej, teleski ve yürüyen bantların rutin bakımları ile kayak pistlerinde gerekli düzenlemeler gerçekleştirildi. Tesisteki mevcut pistlerin genişliği 2 katına çıkarılırken kayak merkezine bin 400 metre uzunluğunda yeni bir pist kazandırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezi’miz bölgenin kış merkezlerinden. Şehir merkezine çok yakın ve ulaşımının kolay olması dolayısıyla hemşehrilerimizin yanı sıra şehir dışından gelen misafirlerimizin de sıklıkla ziyaret ettiği bir mekân” dedi.

Denizli Kayak Merkezi

Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale’nin ardından şehrin ikinci beyaz cenneti olan Denizli Kayak Merkezi’nde başladığı sosyal tesisi tamamlama aşamasına getirdi. Yeni sezonda hizmet verecek tesiste incelemede bulunan Başkan Zolan, “Kayak merkezimiz bu kış gelen misafirlerimize daha konforlu hizmet verecek” dedi.

Denizli Kayak Merkezi, kent merkezine 75 km uzaklıktaki Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi sınırları içinde bulunan 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ’da bulunuyor. Dünya standartlarında hizmet veren tesiste toplam 13 kilometre uzunluğunda 9 adet pist yer alıyor.