• 30 Ekim 2023 09:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kültür Yolu Festivalleri 35 ile çıkarılacak”

Bu haberi dinleyin
30 Ekim 2023 “Kültür Yolu Festivalleri 35 ile çıkarılacak”

Kültür veı Mehmet, Kültür Yolu Festivalleri’nin yapıldığı il sayısının 35’e çıkarılacağını söyledi.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 10'uncu durağı olan İzmir'de Efes Kültür Yolu Festivali’ne katılan beş şehir ile başlayan festivallerin 11 şehire çıkarıldığını, her yıl festivale 5 şehir ekleyeceklerini 2028'de 35 şehrin festivale ev sahipliği yapacağını söyledi.

Festival süresinin en az 9 gün olmasını istediklerini söyleyen, "9 gün boyunca şehirler sanat etkinliklerine doysun istiyoruz. Bunu gerçekleştirirken şehrin markalaşmasını sağlamak istiyoruz. Bunlara daha fazla uluslararası etkinlik ve boyut katmaya çalışacağız. Uluslararası marka ve grupların takvimine girmek gerekiyor. Buna Londra Flarmoni de dahil Berlin Flarmoni de dahil" dedi.

Ersoy, esnafın 9 günde 90 günlük iş yaptığını kaydederek, şöyle devam etti: "Anadolu'nun bu festivallere ihtiyacı varmış. Sanatçılar açısından da bu çok önemli. Bu festivalleri marka yüzleri haline getireceğiz. Yurt dışında markalaşmış sanatçıları ülkemize getirmek istiyoruz. Bütün konsolosluklarla bağlantıya geçtik. Bu etkinlikler sayesinde şehirlerin sektörü ile birlikte esnafın da yüksek getir elde etmesi sağlanıyor. Her yıl devam etmesini istiyorlar."