• 17 Mayıs 2024 09:51
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Küresel havalimanı bekleme salonu pazarı 26 milyar dolara ulaşacak

Bu haberi dinleyin
17 Mayıs 2024 Küresel havalimanı bekleme salonu pazarı 26 milyar dolara ulaşacak

 

Geçen yıl 5,71 milyar dolar olarak gerçekleşen küresel havalimanı bekleme salonu (lounge) pazarının 2030 yılında yüzde 15’lik artışla 26,2 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye Ansiklopedisi.com’un Research and Markets’ten derlediği bilgilere göre, Küresel Havalimanı Bekleme Salonu 2020-2030 araştırması, dünyanın önde gelen ülkelerinin havalimanlarından toplanan bilgilerle oluşturuldu.

Havaalanı bekleme salonu pazarı, seyahat ve konaklama endüstrisinin daha geniş bir bağlamında faaliyet gösteriyor. Öncelikle sık seyahat edenlere, iş amaçlı seyahat edenlere ve uçuşlarını beklerken gelişmiş konfor sunuyor. rıcalıklı hizmetler arayan premium yolculara hizmet veriyor. Bu pazar, çeşitli faktörler nedeniyle son yıllarda kayda değer bir büyüme elde etti.

Artan küreselleşme ve ekonomilerin birbirine bağlılığı, iş seyahatleri ve uluslararasıde artışa yol açıyor. Daha fazla birey ve işletme sınır ötesi faaliyetlerde bulundukça, rahat ve konforlu seyahat deneyimlerine olan talep de arttı. bekleme salonları, kalabalık terminalleri içinde bir sığınak sunarak, yolculara rahat koltuklar, ücretsiz yiyecek ve içecekler, Wi-Fi erişimi, çalışma istasyonları ve hatta bazen spa tesisleri gibi olanaklar sağlıyor.

Rekabette farklılaşma ihtiyacı

Ayrıca,sektöründeki rekabet ortamı, taşıyıcıları müşterilerine premium hizmetler ve olanaklar sunarak kendilerini farklılaştırmaya sevk ediyor. bekleme salonlarına erişim, yüksek değerli yolcuları çekmek ve elde tutmak isteyen havayolları için önemli bir teklif haline geldi. Havayolları, premium yolcularınarıcalıklı ve kusursuz bir seyahat deneyimi sunmak için genellikle yolcu salonu işletmecileriyle ortaklık kuruyor. Veya kendi yolcu salonlarına yatırım yapıyor. Bunlar da yolcu salonu erişim pazarının büyümesine yol açıyor. rıca, teknoloji ve dijital platformlardaki gelişmeler yolcuların lounge hizmetlerine erişimini ve rezervasyon yapmasını da kolaylaştırıyor. Birçok lounge işletmecisi ve üçüncü taraf şirketler,  yolcuların lounge erişimi veya üyeliklerini kolayca satın almalarını sağlayan çevrimiçi rezervasyon platformları ve mobil uygulamalar sunarak pazarın erişimini daha da genişletiyor. (Kerem Köfteoğlu)