• 03 Mayıs 2021 23:20
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Manavgat’taki Bosphorus Sorgun Hotel kapatıldı, sertifikası iptal edildi

Bu haberi dinleyin
03 Mayıs 2021 Manavgat’taki Bosphorus Sorgun Hotel kapatıldı, sertifikası iptal edildi

Yasakları çiğneyerek müşterilerine havuz başında Paskalya partisi düzenleyen Antalya Manavgat’taki Bosphorus Sorgun Hotel’in Güvenlisı iptal edildi, faaliyetleri pandemi sürecinde durduruldu.

Sorgun İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, otele maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı için idari yaptırım uyguladı.

Antalya Valili, COVID-19 salgını sürecinde hayata geçirilen ve program sahibi Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansınca (TGA) yürütülen Güvenli Belgelendirmesi kapsamında sosyal medya ve ulusal basında yer alan haberlerle ilgili harekete geçildiği bildirdi.

Antalya Valiliğinden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti Kültür velığı tarafından Covid-19 salgını sürecinde hayata geçirilen ve program sahibi olan Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından yürütülen Güvenli Belgelendirmesi kapsamında, 02.05.2021 tarihli sosyal medya ve ulusal basında yer alan haberler ile ilgili 03/05/2021 tarihinde TGA tarafından Türk Standardları Enstitüsüne yapılan, program kurallarınakırı davranıldığının bildirilmesi neticesinde , İlimiz Manavgat İlçesinde bulunan otelin Güvenlisı iptal edilmiştir. Adı geçen otelin faaliyetleri pandemi dönemi süresince durdurulmuştur."

Otel yetkilisi: '2 dakika süren bir kargaşa' 

Otelde kalan misafirlerin 1'i hariç tamamının yabancı olduğunu ve o gün Paskalya olduğunu anlatan adının açıklanmasını istemeyen otel yetkilisi, "Bizim otelimizde kalan misafirlerimiz Ortodoks Hıristiyan. onlar için önemli bir gündü. Bu amaçla arkadaşlarımız paskalya için renkli yumurtalar hazırlayıp, misafirlerimize ikram etti. Bu ikramlar başlarken, ilk başta sadece 2 dakika süren bir kargaşa ve karışıklık yaşandı. Toplam ikram süresi 5-6 dakikayı geçmedi. Bu sırada otelimizde konaklayan bir kişi buradan yaklaşık 1 dakikalık bir görüntü alarak sosyal medyada paylaşmış.

1-2 dakika bile olsa ortaya çıkan görüntüleri kendilerinin de tasvip etmediğini ancak bazen böyle olumsuz durumlar olabildiğini ve otelin her yerinde güvenlik kameraları bulunduğu söyleyen yetkili, "Biz güvenlik kameralarında görüntüyü çeken misafirimizi bulduk. Bölgemizde başka bir 5 yıldızlı otelde animasyonda çalışanlı bir erkek. Dün sabahtan Türk bir erkek arkadaşıyla otele giriş yapmış. Hiç pazarlık yapmadan otel ücretini ödemiş. Gün içerisinde birkaç defa resepsiyona gelerek otelde kaç kişi bulunduğunu sormuş. Saat 15.00 sıralarında başlayan paskalya kutlamasında 1 dakikalık görüntü çekerek sosyal medyada paylaşmış" diye konuştu. Otel yetkilileri, misafire yaptığı davranışın uygun olmadığını ve oteldenrılmasını gerektiğini söyleyerek, ödediği ücreti vererek gönderdiklerini, kendisinin de hiç itiraz etmeden oteldenrıldığını belirtti.