• 13 Eylül 2023 23:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mardin'in yıl sonu için 800 bin turist hedefinin 300 bini gerçekleşti

Bu haberi dinleyin
13 Eylül 2023 Mardin'in yıl sonu için 800 bin turist hedefinin 300 bini gerçekleşti

Mardin'in yıl sonuna kadar hedeflediği 800 bin turistin 300 bini gerçekleşti.

Mardin ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Gürgör, AA muhabirine, Mardin'de yeni açılan otel, konak ve misafirhanelerde yaklaşık 17 bin yatak kapasitenin bulunduğunu söyledi.

"Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Kentte yaklaşık 800 bin misafir konakladı." diyen Gürgör, 2 milyonu aşkın misafirin de kenti günübirlik ziyaret ettiğini belirtti.

Gürgör, bu yıl da 1 milyon turistin kentte konaklamasını hedeflediklerini ancak 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle şubat ve mayısları arasındaki rezervasyonların iptal edildiğini ifade ederek, Mardininin bu dönemde yeniden toparlandığını aktardı.

Rezervasyonların arttığını, bu 4da açığı kapatıp yaklaşık 800 bin konaklamaya ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Gürgör, "Eylül, Ekim, Kasım ve Aralıkları için talep var." dedi.

Gürgör, kentte yatırımlarının hızla arttığını, beşinci 5 yıldızlı otelin tescillendiğini, bu noktada hedef büyüttüklerini kaydetti.

"Yabancı turistlerin ağırlık gösterdiği bir döneme girdik"

Turizm ve seyahatsi yetkilisi İsmail Sincar da yılın ilk 6ında özellikle tatil günlerini çok yoğun ziyaretçi ilgisiyle geçirdiklerini söyledi.

Sincar, " Yoğun bir sezon geçirdik. Mardin'in her mevsimrı bir güzelliği vardır. Sıcak da olsa Mardin gezilmeye değen bir şehir. Kültürinin yoğun olduğu özellikle yabancı turistlerin ağırlık gösterdiği bir döneme girdik. Yaz döneminde kalabalıktan kaçan insanların tamamı bu süreçte Mardin'imizi tercih ediyor. Mardin baharlarında çok güzel bir şehir." diye konuştu.

Deyrulzafaran Manastırı’nda görevli Rahip Gabriel Akkurt da yazlarında sıcaklara rağmen ziyaretlerin sürdüğünü belirterek, "Herkes buraya güvenle gelebilir. Mardin'imiz çok güvenli bir il" dedi.