• 12 Şubat 2024 01:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mısır turistik bölgeyi 22 milyar dolara BAE’ye sattı

Bu haberi dinleyin
12 Şubat 2024 Mısır turistik bölgeyi 22 milyar dolara BAE’ye sattı

 

Mısır, başkent Kahire'nin yaklaşık 350 kilometre kuzeybatısında, Akdeniz kıyısında bulunan Ras El-Hekma bölgesinde yaklaşık 22 milyar dolar tutarında yatırım yapması için Birleşik Arap Emirlikleri ile anlaşıldığı yolundaki basında çıkan haberleri resmen teyit etti. 

Mısırlı yetkili, BAE konsorsiyumunun projenin finansmanından, geliştirilmesinden ve yönetilmesinden sorumlu olacağını belirterek, "Projenin uygulanmasına yerli ve yabana firmalar katılacak. Müzakereleri tamamladık ve şimdi sözleşme imzalamaya hazırlanıyoruz." dedi. 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin turistik kasabayı satma planı muhalifleri tarafından sert bir şekilde eleştirilmesine yol açmıştı. 

Muhalifler, döviz sıkıntısını aşma uğruna'ın en güzel kıyı bölgelerinden biri olan Ras el-Hikma'dan vazgeçmesine tepki gösteriyor. 

Mısır ulusal para birimi, ülkenin yaşadığı ekonomik darboğaz yüzünden son bir yıl içinde karaborsada ABD doları karşısında yüzde 50 değer kaybetti. 

Sisi'nin son 10 yıllık iktidarı döneminde'ın dış borcu 164 milyar dolara çıktı. Merkez Bankası'nda 34 milyar dolar döviz rezervi kalan'ın bu yıl 40 milyar dolar borç ödemesi gerekiyor.