• 15 Mart 2021 09:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Nevruz öncesi İran-Antalya direkt uçuşların açılması bekleniyor

Bu haberi dinleyin
15 Mart 2021 Nevruz öncesi İran-Antalya direkt uçuşların açılması bekleniyor

Başta Antalya olmak üzere diğer kıyı bölgeleri için de martında İran’dan Türkiye’ye ciddi trafik yaşanan 21 Mart Nevruz Bayram’na birkaç gün kaldı. Sektör uzun süredir kapalı olan İran-Antalya direkt uçuşların açılmasını bekliyor.

Konuyla ilgili ilk gelişme olarak Freebird Airlines’ın Antalya’dan İran’ın başkenti Tahran’a charter uçuşlar gerçekleştireceği açıklandı.

İran basınında yer alan bilgilere göre, havayolunun Tahran-Antalya hattında operasyonların haftada iki frekans olarak yapılacak.

Yıllardır kapalı olan İran-Antalya uçuş hattına da serbestlik getirilirse bu yıl İran pazarının hareketli geçmesi bekleniyor.

İranlı turist İstanbul’a, Adana’ya, Isparta’ya gelip Antalya’ya geçiş yapıyor.

Van’dan geçen karayolunu takip edip havayoluyla Antalya’ya geliyor. Bu karar değişirse iki ülke arasındaki trafiği bakımından çok önemli bir gelişme olur. Nevruz’la başlayacak hareketi yıl boyu devam eder. 12 Mart’tan itibaren uçuşlar başlarsa İran’dan Antalya’ya bayram dolayısıyla 50 bin civarında yolcu gelir.

İran’dan Antalya’ya uzun yıllardır doğrudan uçak seferleri düzenlenmiyor. İranlı kadınların başörtüsüz fotoğraflarının sosyal medyada yayımlanmasından İran Hükümeti’nin rahatsız olması, direkt uçuş engelinin gerekçesi olarak gösteriliyor.