• 19 Nisan 2024 08:00
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rehberlik yasasında bakanlık yetkilerini geri aldı”

Bu haberi dinleyin
19 Nisan 2024 “Rehberlik yasasında bakanlık yetkilerini geri aldı”

 

Kültür veı Mehmet, akan, Meclis'te kabul edilen Turist Rehberliği Kanunda yapılan değişikliğe ilişkin yaptığı açıklamada, kanunda yapılan en önemli değişikliğin rehberlikle ilgili bazı kararların,lık yetkisine tekrar geri verilmesi olduğunu belirterek. Türk vatandaşları için birrıcalık getirdiklerini söyledi., "Türk vatandaşlarına çıkacak olan rehberlerin yabancı dil bilmesi artık gerekmiyor. Sadece Türkçe bilmeleri, kendi anadillerini konuşuyor olmaları, rehberlikle ilgili eğitimleri tamamlamış olmaları yeterli" dedi.

Hanutçuluk tehlike

Hanutçulukin en büyük tehlikelerinden Hanutçulukla ilgili yapılan düzenlemeye de dikkat çeken, bu konuda rehberlik ruhsatının iptaline kadar varan ve para cezalarım içeren yeni yaptırımlar getirildiğini kaydetti. Hanutçuluğunin en büyük tehlikelerinden biri olduğunu belirten, "Gelişmiş ülkelerinin hiçbirinde böyle bir şey yok ama maalesef ülkemizde çok yoğun bir şekilde var. Biz de bunlarla çok etkili bir şekilde savaşmak istiyoruz.in önündeki en büyük engellerden biri olarak görüyoruz. Yasada bazı düzenlemeler yaptık, gerekirse \ başka düzenlemeler de ileride yaparız. Mutlaka bu dönemde hanutçulukla ilgili sıkıntıyı Türkinin çözmesi gerekiyor. Bizim de en çok önem verdiğimiz ve maalesef rehberler aracılığıyla yapılan bir konu olduğu için çok hassas davrandığımızbir konu" dedi.

Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde bu şekilde yapılmadığını kaydeden, "Bizim ülkemizde de yapılmaması gerekiyor. Hem esnafa çok zarar veriyorlar, gelirin adaletli bir şekilde dağılımını engelliyorlar bu dade savaşmamız gereken konuların başmda geliyor. Biz gerekli savaşı ısrarlı bir şekilde yapacağız" diye konuştu.