• 10 Eylül 2023 19:20
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rus zenginlerin yeni Londra’sı Dubai oldu

Bu haberi dinleyin
10 Eylül 2023 Rus zenginlerin yeni Londra’sı Dubai oldu

Rusya'nın'ya müdahalesi üzerine ABD ve AB’nin koyduğu yaptırımlar nedeniyle başta Londra olmak üzere diğer Avrupa ülkelerindeki varlıklarına el konulan Rus oligark ve zenginlerinin yeni mekanı Dubai oldu.

Bu kesimin ilk dönemde İstanbul'a gelmeleri beklendi. Kendileri de bunu denedi, ancak beklentilerini karşılayacak ortamı bulamayınca aileleriyle birlikte Dubai’ye yöneldi.

Dubai bu kesimin yeni Londra’sı oldu.

Forbes dergisinin Rusça edisyonu Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Elena Tofanyuk imzalı yazıda milyarderlerin peşinden avukatlar, finansçılar ve startupçılarından da Dubai'nin yolunu tuttuğu belirtiliyor.

Dubai’de 500 bin Rus

Resmi bilgi ve kesin rakam olmamakla beraber Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) aralarında oligarkların da olduğu 500 bine yakın Rus’un yerleştiği tahmin geliyor.

Forbes’ya konuşan iş insanı Sergey Lyalin, Dubai'nin Ruslar açısından önemini "Dubai bir nevi Londra'nın rolünü üstlendi,'da ve eski Sovyet cumhuriyetlerinde dünyayla iş yapmak isteyenlerin dışa açılan penceresi oldu. Şimdi anlaşmalar Dubai'deki şirketler ve hukukçular üzerinden yapılandırılıyor," dedi.

Dergideki konuyla ilgili yazıda Rus bankalarının da Dubai'ye açılmak için girişimlerde bulunduğu, ancak bunların yaptırım engeli nedeniyle başarısız olduğu ya da dikkat çekmeden iş yapmaya çalıştığı belirtiliyor.