• 11 Şubat 2024 00:04
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya Büyükelçisi’nden yurttaşlarına: Yasalara uyun, saygı gösterin, saygı görürsünüz

Bu haberi dinleyin
11 Şubat 2024 Rusya Büyükelçisi’nden yurttaşlarına: Yasalara uyun, saygı gösterin, saygı görürsünüz

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi, Türkiye’ye gelecek Rus turistlere tavsiyelerde bulundu.
Aleksey Erkhov, Türkiye’ye gelen ve yetkili makamlardan gerekli izinleri almadan çeşitli hizmetler sunmaya başlayan Rus yurttaşlarına seslenerek, “Girişimci vatandaşlarımızın Türkiye’ye geldikten sonra burada yetkililerden bu tür bir faaliyet için izin almadan diğer yurttaşlara çeşitli hizmetler sunmalarından kaynaklanan vakalar var: taksiden emlak yardımına, yasadışı göçmenlerin gelişini organize etmeye kadar. Yakın zamanda iki vatandaşımız bu madde kapsamında gözaltına alındı” dedi.

Türk misafirperverliği

Erkhov, Rus turistleri ülkeyi ziyaret ederken sigorta yaptırmaya ve Türkiye yasalarına saygı göstermeye çağırdı. Erkhov, “Lütfen, gittiğiniz ülkenin insanlarına, yasalarına, düzenine ve geleneklerine saygı gösterin. Böylece, ev sahipleri de size kendi geleneksel Türk misafirperverlikleriyle karşılık vereceklerdir” dedi.

Erkhov Rus resmi haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Kaderi zorlamayın” ifadesini kullanarak, en azından temel bir sigorta yaptırmanın önemine dikkat çekti.

Rus Büyükelçi Türkiye’ye gelecek olan Ruslara şu tavsiyelerde bulundu;

Sigorta yaptırın

Erkhov, sigortasız bir şekilde Türkiye’ye gelen ve kısa süre sonra ciddi sağlık sorunları yaşayan bir adamın örneğini vererek, “Görünüşte hayatının baharında olan bir adam buraya hiçbir sigortası olmadan geldi. Birkaç gün sonra kendisine hepatik koma, siroz ve hepatit C teşhisi konuldu. Yoğun bakım servisine alındı ve yakınlarının ödemesi gereken tıbbi faturalar kelimenin tam anlamıyla astronomik ve her geçen gün artıyor. Kaderi bu şekilde test etmeye gerçekten değer mi?” diye sordu.

” Öncelikle, sigorta yaptırın. Başınıza ne geleceğini kim bilebilir? İkincisi, basitçe söylemek gerekirse, başınızı belaya sokmayın.’da bile kolayca ‘yaralanabilirsiniz, başınız belaya girebilir’ ama burada evinizde değilsiniz. Yerel halkın artan ilgisine sahipsiniz. Bu yüzden davranışlarınızda iki kat daha dikkatli olmalısınız. Üçüncü olarak, tembellik etmeyin, çocuklarınızı kime emanet ettiğinizi bir kez daha kontrol edin. Kendi çocuklarınızı!”

Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Erkhov, Rus turistler arasında maceraperestlerin olduğunu ve bunların “suç durumunun kötü” olduğu yerlerdeki varlığından şikayet etti.