• 20 Eylül 2022 13:50
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya, KKTC’ye direkt uçacak!

Bu haberi dinleyin
20 Eylül 2022 Rusya, KKTC’ye direkt uçacak!

ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından Türkiye ve’den diplomatik bir atılım haberi geldi.’dan’ye doğrudan uçuşların başlayacağı, ilk uçuşun da Cumhurbaşkanı’ın katılımıyla yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’daki açılışına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Fatma Gülçin Kabasakallı’nın Milliyet Gazetesi’ndeki habere göre’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) doğrudan uçuşlar başlıyor. Diplomatik kaynakların paylaştığı bilgiye göre, Rus ticari uçuşları çok yakın zamanda doğrudan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında, muhtemelen bir tur operatörü aracılığıyla gerçekleştirilecek ve hükümetinin de bu konuya olur verdiği öğrenildi. 

KKTC’nin tanınması yönünde ilk adım

KKTC ve Türkiye için diplomatik bir zafer olarak algılanan gelişmenin, önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. Bununla birlikte,’nin tanınması yönünde önemli bir mihenk taşı olan gelişmeyle,’dan’ye ilk uçuşun, yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanan açılışına yetiştirilmesine çalışıldığı da öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle bir gelişmenin “Türkiye’nin denge siyaseti bağlamında, ile hasıl olması durumunda bunu memnuniyetle karşılarız. Böyle bir gelişme, için çok önemli bir adım olur, tanıma dediğin böyle başlar, önemli olan ekonomik hareketlerdir” ifadelerini kullandı. 

Bir özel uçak şirketi Moskova’dan direkt Ercan’a uçmak isterse..

Türkiye’nin doğrudan uçuşları 1970’lerden beri Ercan’a zaten yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar “Bizim hukukçularımıza göre, direkt uçuşun olmaması için hiçbir neden yok. Ancak Rumlar itiraz ediyor bizim gelişmemizi engellemek ve bize diz çökertmek için. kendi sebeplerinden dolayı, bu itirazımı kaldırıyorum, bir özel uçak şirketi Moskova’dan direkt Ercan’a uçurtmak isterse benim için bir sıkıntı yok, o şirketin politikasıdır dediği anda, bu olay olur. Doğrudan uçuşlarla ilgili her türlü gelişme Türkiye’nin bilgisi dahilinde olması gerekir” ifadelerini kullandı.