• 21 Eylül 2022 23:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’nın seferberlik ilanı: Yurt dışına çıkış yasaklanacak mı

Bu haberi dinleyin
21 Eylül 2022 Rusya’nın seferberlik ilanı: Yurt dışına çıkış yasaklanacak mı

Vladimir Putin'in kısmi seferberlik ilanının yankıları devam ederken bu nedenle yurt dışına çıkışların ne olacağı sorusu gündeme geldi.

Türkiye’yi bire bir etkileyip ilgilendiren konuyla ilgili soruya verilecek yanıtı Türkiye ve’daki sektör temsilcileri endişeyle bekliyor. 

Resmi açıklamaları bekleyin

Cumhurbaşkanı Putin’in Basın Sekreteri Dmitry Peskov, yurtdışına seyahat yasağı ile ilgili soruya "Yasalarda bu konuda farklı hükümler var. Resmi açıklamaları bekleyin” yanıtını verdi.

Federal Ajansı Başkanı (Rusturism) Zarina Doguzova, "Elimizdeki verilere göre şu anda yurt dışına seyahat konusunda herhangi bir kısıtlama getirilmedi. İlgili resmi açıklamaları beklemek gerekiyor. Bu konuda bilgiyi talep ettik” dedi.

Yasak yok, ama Türkiye’ye gitmeyin

Devlet Duması Savunma Komitesi Başkanı Andrei Kartapolov ise, “Bana göre yurt içi ve ülke dışına seyahat kısıtlamalarının getirilmeyecek” dedikten sonra “Ama bu durumda yurtdışında tatilde olunmak istenmediğini belirterek "Türkiye'deki tatil yerlerine gitmenizi tavsiye etmem, gidilecekse de Kırım ve Krasnodar’a gidilsin” dedi.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı'na bağlı İnsan Hakları Konseyi üyesi Kirill Kabanov da, kısmi seferberlikle ikamet yerindenrılma yasağı olmayacağını belirterek, "Teorik olarak yolculuğa bir engel yok” dedi.