• 18 Ocak 2022 09:15
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya Ukrayna gerginliği Türkiye’ye, turizme nasıl yansır, nasıl etkiler

Bu haberi dinleyin
18 Ocak 2022 Rusya Ukrayna gerginliği Türkiye’ye, turizme nasıl yansır, nasıl etkiler

Rusya ile arasında tırmanan gerginlik Amerika Avrupa ve diğer ülkeler ile birlikte Türkiye’yi de siyasi ilişkiler yanında açısından da yakından ilgilendiriyor.

Rusya’nın Sputnik Türkçe’de Meliha Okur’un “Anlat Bana progamı”na katılan Gazetesi editörü Fehmi Köfteoğlu konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Rusya 1. 3. kaynak pazar

Köfteoğlu Türkiye’nin 2021 yılını ziyaretçi sayısı itibariyle 3. Akdeniz bölgesinde lider konumuna gelmesinde binci sırada üçüncü sırada’dan gelenlerin önemli rol oynadığına dikkat çekerek, iki ülke ile de iyi ilişkileri olan Türkiye’nin bu gerginlikte dikkatli bir diplomasi yürütmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye ile arasında anlaşmazlık ve sorunlar 

Rusya Türkiye’nin’ya İnsansız Hava Aracı (İHA) satmasından rahatsızlığını ifade ederken Türkiye de’nın Kırım’ı ilhak etmesine karşı çıkıyor, bunu tanımayacağını söylüyor.Türkiye’nindeki ana pazarlarından’nın ilk sırada olduğunu,’nın da pandemi ortamında gösterdiği atakla Türkiye’nin en çok turist aldığı üçüncü sıraya yükseldiğine dikkat çeken Köfteoğlu “Büyüklükleri ve ilişkileri farklı olmakla beraber Türkiye için iki ülke de önemli. Burada yürütülecek diplomatik ilişkiler önemli” dedi.

Köfteoğlu Sputnik Türkçe’deki Meliha Okur’un “Anlat Bana “ programında 2021 yılı değerlendirmesi ve 2022 yılı beklentilerine ilişkin sorulara da yanıt vererek değerlendirmelerde bulundu.

Programa katılan Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak da hazırladıkları ‘Turizm Ansiklopedisi’ konusunda bilgi verdi.

Programın tamamı  https://www.youtube.com/watch?v=WfFTps0qChY linkinden izlenebilir