• 28 Kasım 2020 19:09
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tanıtımda yapay zeka ile son dakikacılar hedeflenecek

Bu haberi dinleyin
28 Kasım 2020 Tanıtımda yapay zeka ile son dakikacılar hedeflenecek

Koronavirüs salgınınınde bir süreden beri hızla gerileyen son dakika (Last minute)u yeniden harekete geçireceğine ilişkin değerlendirmeler üzerine Türkiye 2021 yılı tanıtımında dijital kanalları kullanıp yapay zeka ile son dakikacıları hedefleyecek.

Konu Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’un bu yıl online ortamda gerçekleştirdiği 10. Uluslararası Resort Kongresi’nde gündeme geldi.

Son dakikacılar hedeflenecek

Kongreye telekonferans ile katılan Kültür veı Mehmet, 2021 yılı tanıtım faaliyetlerini anlatırken dijital kanallara ağırlık verileceğini belirterek burada da son dakikacıların hedefleneceğini söyledi.

Bakan konuşmasında yurt dışı erken rezervasyonların yerini de son dakikacı turistlerin alacağını 2021 planlamalarını buna göre düzenlediklerini belirterek Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın dijital tanıtımın en önemliağı olarak 'Go Turkey' dijital deneyim platformu haline getirildiğini, yapay zeka tanıyacak dijital tanıtımda, GoTurkey'in bir web sayfası olmaktan çıkarılıp, dijital deneyim platformu haline getirildiğini söyledi.

Yapay zeka kullanılacak

'Yapay zekayı daha etkili kullanıp, big data'yı en iyi şekilde işleyip; işlenmiş veriyi hedef odaklı kullanacağımızı söylemiştik' diyen şunları söyledi:

“Platformda yapay zeka, öğrenmeye devam ediyor. Yaz sezonuna kadar platform hareketlerinden ve data altyapısıyla son derece akıllı ve her ziyaretçinin isteklerini tanımlayabilen bir yapay zekaya sahip olunması öngörülüyor. Bu sayede tanıtım çalışmalan çok daha verimli yapılıyor olacak.” 

TGA, en avantajlı silahımız

Bakan tanıtım faaliyetlerini yürütecek olan Tanıtma Ajansı (TGA)’nın gelirlerini konaklama tesislerinden edindiğini , ancakvirüs salgını nedeniyle zorlu geçen bu dönemde, konaklama gelirleri düştüğü için kaynak sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına değinerek şunları söyledi:

"TGA’nın kaynak sorunu olmayacak” 

Konaklama sayıları düşük olduğu için TGA'nın kaynak sıkıntısı olacak mı diye düşünmeyin. Hazine ve Maliyelığı ile kaynaklan tanıtıma aktaracağız. Sezonun açılmasıyla elde edilecek konaklama gelirleriyle tanıtıma devam edeceğiz." 

TGA bütçesi için tesislerin ciroları üzerinden binde 7.5 oranında bir oran fon payı olarak alınıyordu. 

Ancakvirüs salgını nedeniyle zorlu geçen bu dönemde, konaklama gelirleri düştüğü için kaynak sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağı konuşuluyordu.