• 29 Haziran 2021 01:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ülkeye giriş önlemleri: İngiltere’den gelenlerden PCR istenecek, 6 ülkeden uçuşlar durduruldu

Bu haberi dinleyin
29 Haziran 2021 Ülkeye giriş önlemleri: İngiltere’den gelenlerden PCR istenecek, 6 ülkeden uçuşlar durduruldu

 

İçişlerilığı 81 İl Valiliğine "1 Temmuz 2021 Sonrası Ülkeye Giriş Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre, İran, ve Singapur’dan gelen kişilerden girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek.

Karantina 14 yerine 10 gün

Afganistan ve Pakistan'dan Türkiye'ye gelen kişilerle son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasının süresi 10 gün olarak uygulanacak. Karantinanın 7'nci gününde uygulanan PCR testinin negatif çıkması halinde zorunlu karantina uygulaması sonlandırılacak.

Genelge ile Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar, bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu. 

Zorunlu karantina, valiliklerce belirlenen yurtlarda veya karantina oteli olarak hizmet veren konaklama tesislerinde uygulanabilecek. Karantina otelleri, konaklama ücretleri, bu kişilerin sınır kapılarından transferleri vb. hususlara ilişkin usul ve esaslar valiliklerce belirlenecek ve ilan edilecek.

Aşı olanlar ve hastalığı geçirenlerden test istenmeyecek

Diğer ülkelerden gelenlerden girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya ilk PCR pozitif test sonucunun 28'inci gününden başlamak üzere hastalığı son 6 içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerdenrıca negatif sonuçlu PCR/hızlı antijen testi raporu ibrazı talep edilmeyecek. Bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacak.