• 31 Ocak 2024 00:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Yapay zeka turizm için katalizördür, ama sektörün bu konuda bir stratejisi yok”

Bu haberi dinleyin
31 Ocak 2024 “Yapay zeka turizm için katalizördür, ama sektörün bu konuda bir stratejisi yok”

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Davos Zirvesi’nin de ana teması olan yapay zeka (AI) ile ilgili tartışmalar devam ederken konunun seyahat endüstrisine olası etkileri de tartışılıyor.

Dünya Seyahat ve Konseyi (WTTC) ve Microsoft'un hazırladığı raporda yapay zekanın seyahat endüstrisi için dönüştürücü güç olduğu, sektörün bu konuda bir stratejisi olması gerektiği belirtiliyor.

İncearlı etkileşim

WTTC'nin raporu, teknolojinin gezgin verilerini analiz ederek, gerçek zamanlıarlamalar yoluyla fiyatlandırma stratejilerini optimize ederek ve gelişmiş yapay zeka destekli sohbet robotları aracılığıyla anında yanıtlar ve incearlı etkileşimler sunarak kişiselleştirilmiş önerileri ve pazarlama stratejilerini güçlendirebileceğini söylüyor.

Yatırım yapın

Rapor, seyahat endüstrisi şirketlerini yapay zekayı stratejik bir öncelik olarak benimsemeye ve insanlarla yapay zeka arasındaki iş birliğini geliştirmek için yeteneklere yoğun yatırım yapmaya çağırıyor.

İş yaratma potansiyelinin de ele alındığı raporda "Yapay zekanın yıkıcı olmasına" rağmen "yeni fırsatlar" yaratacağı kabul ediliyor.

Yapay zekayı kucaklayın

WTTC Başkanı ve CEO'su Julia Simpson, "Seyahat ve endüstrisi sürekli gelişen ortamda yol alırken yapay zeka, olumlu değişim için bir katalizör olarak ortaya çıkıyor" dedi.

Simpson, dönüştürücü yeteneklerin yapay zekanın yalnızca teknolojik bir ilerleme olmadığını belirterek "Müşteri deneyimini kişiselleştirebilen, sürdürülebilir iyileştirmeler sağlayabilen ve gerçek zamanlı fiyatlandırma modelleri yaratabilen stratejik bir araçtır" diyor. Simpson, seyahat endüstrisi işletmelerini yapay zekayı kucaklamaya çağırdı.

İlgili haber https://www.turizmgazetesi.com/yazi/konaklama-sektorunde-yapay-zeka/3982