• 05 Ağustos 2021 02:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yargı Karar verdi : Corendon’un tur operatörlüğünü Sunweb almayacak

Bu haberi dinleyin
05 Ağustos 2021 Yargı Karar verdi : Corendon’un tur operatörlüğünü Sunweb almayacak

Almanya, Belçikave Hollanda’da tur operatörlüğü veolan Corendon Grubunun tur operatörlüğünü satın almışken bundan vazgeçen onlinecı Sunweb ile ilgili olarak mahkeme karar verdi

Amsterdam Mahkemesi Sunweb'in Corendon'u devralması gerekmediğine karar verdi. 

Sunweb’in sahibi olan Yatırım fonu Triton Investments, Haziran 2019'da Corendon Holiday Group'usatın aldığını duyurmuş, bununla Hollanda'da büyük tur operatörlüğü oluşturmak için Corendon Holiday’i Aralık 2018'de satın aldığı Sunweb Group ile birleştireceğini açıklamış ancak, rekabet düzenleyicilerinden izin alınmasına rağmen faaliyetten vazgeçme kararı almıştı. Bunun üzerine konu yargıya taşınmıştı.

Amsterdam mahkemesi konuyla ilgili verdiği kararda Sunweb'in Corendon'u devralması gerekmediğine karar verdi. Mahkeme kararında, sürecin, satın alma gerçekleşmeden önce birleşmenin sonuçlarını analiz etmesi gereken İnsan Çevresi ve Taşımacılık Denetimi'nden (ILT) gelen iki yazılı raporu içermediğini belirtti.

Sunweb CEO'su Mattijs ten Brink kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Bu karra şaşırtıcı olmadı. Belirsizliğin ortadan kalkması herkes için yararlı oldu” dedi.

Triton, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya,, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç,, İsveç ve İsviçre'de orta ölçekli şirketlere yatırım yapan bir yatırım fonudur.

Yılda 14,9 milyar Avro ciro yapan fonda 72.000'den fazla çalışanı ile 38 portföy şirketi bulunuyor.

Corendon da 2000 yılındaşirketi olarak kuruldu. Corendonun Hollanda, ve Belçika'daki tur operatörlü de var. Şirketi yılda 515 milyon Avro ciro yapıyor, pandemi öncesinde yılda 750.000'den fazla müşteriye hizmet veriyordu.

Corendon satınalnsaydı birleştirileceği Sunweb’in de ; Sunweb Sun, Sunweb Ski, Eliza, Primavera ve GoGo markaları altında Hollanda, Belçika, Danimarka, İsveç, Norveç, Birleşik Krallık, ve Fransa olmak üzere 8 uluslararası pazarda faaliyet gösteren çevrimiçi bir tur operatörüdür. 500 kişilik bir kadroya sahip olan şirketin genel merkezi Hollanda ve İsviçre'dedir. 2018 yılında bir milyondan fazla müşteriye hizmet verdi.