• 20 Şubat 2024 09:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Yeni nesil turizmci, inovatif, yöreyi, töreyi, küreyi bilendir"

Bu haberi dinleyin
20 Şubat 2024 "Yeni nesil turizmci, inovatif, yöreyi, töreyi, küreyi bilendir"

Seyahat endüstrisinin geleceğinde Y ve Z kuşağının tercihlerilerinin belirleyici olacağı savunuluyor

TÜRSAB’ın Antalya’da düzenlediği 2. Kongresi’nin "2024'te Başımıza Neler Gelecek: Yeni Nesilci' panelde konuşan Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ve Birleşmiş Milletler Dünya örgütü (UNWT0) Teknik İş Birlikleri Direktörü Jaime Mayaki seyahat endüstrisinin geleceğini ilişkin öngörü ve beklentileri değerlendirdi.

Panelde konuşan Dr. Şeref Oğuz, "Yeni nesilci, hizmet odaklı, inovatif, kurumsal, yöreyi, töreyi, küreyi bilendir" dedi. 

"Büyümek için küçülmeyi yönetmemiz lazım" 

Panelde dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri de değerlendiren Şeref Oğuz,cilerin önümüzdeki süreçte finansal olarakakta kalabilmek için neler yapmaları gerektiği konusundaki önerilerini aktarırken şunları söyledi:

"2024 yılı Türkiye için ekonomide düzeltme yılı olacak. 2024'te büyüme yüzde 3,2 düzeyinde olacak. Büyümede taviz vermek zorundayız. Büyümek için küçülmeyi, yavaşlamayı yönetmemiz lazım. 2024 yılı ikinci dönemi dengelenme dönemi olacak. Yavaşlamayı iyi yönetmek önemli. Geri adım atmak ilerlemenin bir başka şeklidir. Nakit akışını yönetmek zorundasınız." Soruları da yanıtlayan Oğuz, "Yeni nesilci, hizmet odaklı, inovatif, kurumsal, yöreyi, töreyi, küreyi bilendir." 

“Fikri sermayeyi güçlendirmeniz gerekiyor"

Birleşmiş Milletler Dünya örgütü (UNWT0) Teknik İş Birlikleri Direktörü Jaime Mayaki de " Y ve Z kuşağının tercihleriin geleceğini belirleyecek. Pandemi, dijitalleşme sürecini çok hızlandırdı. Dijitalleşme çok önem kazandı. Bununla birlikte uzaktan çalışma olanaklarının artması iş ve tatili birleştir kavramını da öne çıkardı. Bu trendler iyi takip edilmeli" dedi.

Caning Edge Analiz ve Araştırma Direktörü Milos Milovanovic ise Türkiye'nindeki somut başarısının algısınanı oranda yansımadığına dikkat çekerek, "Ne kadar güçlü olduğumuz değil, nasıl algılandığımız önemli. Fikri sermayeyi güçlendirmeniz gerekiyor" dedi.