• 09 Şubat 2021 06:41
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yerhov: Rusya’dan Türkiye’ye gelişler artarak devam edecek. Koronaya yakalanma ihtimali düşük

Bu haberi dinleyin
09 Şubat 2021 Yerhov: Rusya’dan Türkiye’ye gelişler artarak devam edecek. Koronaya yakalanma ihtimali düşük

Türkiye’nin geçen yıl en çok turist aldığı’dan iyi haberler gelirken, Ankara Büyükelçisi bu trendin 2021’de de devam edeceğini söyledi.

Rusya haber ajansı Sputnik’e konuşan Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus turistlerin tatilini Türkiye'de geçirmesinin 'güvenli' olup olmadığına ilişkin yaptığı değerlendirmede Türkiye’deya yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Geçen yılvirüsüne rağmen Rusların kitleler halinde Türkiye'ye tatile geldiğini belirten Yerhov, geçen yıl 2 milyon Rus'un Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Yerhov, ''Pandemi koşullarında, yerel makamlar, yabancı turistlerin güvenliğini ve sağlığını sağlamak için bir dizi önlem geliştirmişti. Özellikle, havalimanından plaja kadar tüm tesislerde sıkı sosyal mesafe ve maske zorunluluğu kuralları getirilmiş, hastalananların derhal karantinaya alınması ve diğer tedbirler sağlanmıştı. Bu sayede, 1.5 milyonu aşkın Rus turist içinden Antalya ve Muğla bölgelerinde sadece 438virüs vakası tespit edildi, 11 kişi hayatını kaybetti. Belki gözden kaçanlar olmuştur, dönüş yolundavirüs kapanlar da olmuştur. Ama genel olarak Türk makamlarının aldığı tedbirler etkinliğini gösterdi'' dedi.

Ağustos-aralık arasındaki dönemde Türkiye'yi ziyaret eden turistlerden sadece yüzde 0,027'sininya yakalandığını belirten Yerhov, ''Bu da Türkiye tatilindeya yakalanma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor'' dedi.

İstanbul'da Rus turistlere saldırı 

İstanbul'a üç Rus turiste bıçaklı saldırı düzenlenmesi ile ilgili de konuşan Aleksey Yerhov şunları söyledi:

“Şunu söylemek gerekir ki, bu tür olaylar daha önce de yaşandı. Örneğin beş yıl önce, ben İstanbul Başkonsolosuyken, Avrupalı mevkidaşlarımdan biri, neredeyse iki metre boyunda yapılı biri olmasına rağmen, şehrin en canlı caddelerden biri olan İstiklâl’de güpegündüz genç bir holiganın saldırısına uğramıştı. Bir keresinde de başka bir başkonsolosluk binasının önünde, hatta hemen merdivenlerinde bir insan vurulmuştu. Hem de bu her zaman kalabalık ve canlı bir yer olan Taksim Meydanı’na 300 metre mesafede oldu. İstanbul’da da her yerde olduğu gibi suç oranının yüksek olduğu mahalleler var ve biz turistlerimize, özellikle karanlık saatlerinde oraya gitmemelerini tavsiye ediyoruz. Her zaman makul önlemler alınmalı, özellikle de tanımadığınız bir ülkedeyseniz.''