• 06 Nisan 2021 08:30
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“1.561 ''Yeme-içme işletmesi iflas etti''

Bu haberi dinleyin
06 Nisan 2021 “1.561 ''Yeme-içme işletmesi iflas etti''

 

Yeme-içme sektöründeki işletmelerin yalnız yüzde 3'ünün paket servisle çalıştığı ve ramazanda yeme-içme birimlerinin yüzde 95'inin kapıya kilit vurulacağı belirtiliyor.

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ocak ve şubatlarında 1.561 yeme-içme işletmesinin iflas ettiğini açıkladı.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada paket servis ile restoran işletmeciliğinnı şey olmadığını belirterek şunları söyledi.

“Paket servisin sektörümüzde o kadar büyük bir payı ve katkısı yok. Yani ramazanla birlikte paket servis yoğunluğu yüzde 30 artış gösterir.

Restoran ve kafeler kapalıyken paket servis hizmeti vermenin işletmecileri kurtarmaz. 

Bütün işi paket servis yapmak olan işletmeler kazançlı çıkabilirler ama bizim gibi işletmecilerin işi restorancılık, biz bütün yatırımımızı mekânımızın dolu olması üzerine yaptık. Şimdi mekânlarımızda yüzde 50 sınırı varken dahi para kazanamayız. Paket servislerin sektörün kurtarıcısı gibi lanse edilmesi çok yanlıştır.” 

Veli Ağbaba: '' 1561 yeme-içme işletmesi iflas etti''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ramazanda kapatılma kararı ile yeme-içme sektörünün zor duruma girdiğini kaydederek, “Ticaret Sicil gazetesi verilerine göre bu sektörlerde hizmet veren 495 işyeri ocakında, 1066 işyeri ise şubatında kapandı. Sadece ikida yeme-içme sektöründeki 1561 işletme iflas etti. Ramazanda esnafa yeteri kadar destek verilmemesi durumunda, hem iflaslar artacak hem de buna bağlı olarak işsizlik korkunç boyutlara ulaşacak” diye konuştu.