• 04 Temmuz 2022 00:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alanya’da Apart oteller yeniden kıymete bindi

Bu haberi dinleyin
04 Temmuz 2022 Alanya’da Apart oteller yeniden kıymete bindi

Pandeminin gündemin düşmesi ile birlikte sezon hareketliliği Alanya’da farklı pazarlar üzerinde hissedilmeye başladı. 

Alanya’ya İskandinav ülkelerinden gelenlerin her şey dahil sistemden çok genç ve orta yaşlı misafirlerin apartları ve şehir içindeki tesisleri tercih ettiği belirtiliyor.

İskandinavlar yeniden Alanya'da 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğju," Bu sezonun sevindirici yanı, yıllardır ekside olduğumuz İskandinav ülkelerinden talebin artmış olmasıdır. İskandinav'ların her gelir grubu, kendine uygun bir seçeneği Alanya'da bulabiliyor" dedi.

Apatrları tercih ediyorlar

Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu da “Alanya’da on yıllarca önemli bir yer tutan İskandinav pazarı yeniden kendini hissettirmeye başladı. Bu da doğal olarak özellikle bu pazarda talep gören apart otelleri tekrar gündeme getiriyor. Özellikle orta yaş üstü ve hatta genç kesim apart otellerde ve özellikle şehir içindeki tesislerde kalmayı tercih ediyor. Sadece oda hizmeti alıp tatilini daha bağımsız yapmak isteyen bu kesimin apart otel tercihlerinde ısrar ettiklerini görüyoruz. Konforlu ve temiz hizmet sunan apart oteller bundan sonraki yıllarda sayılarının da azalmasıyla avantajlı olacak' dedi.

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu ise "Otel fiyatları bu kadar ucuzken gelen yabancı turistlerin apartları tercih edeceğini düşünmüyorum. Çünkü oteller şu anda maliyetlerinin altına çalışıyorlar. Enflasyondan dolayı bu duruma düştüler ve çok düşük fiyatlara satılıyorlar. Şu anda oteller apartlara nazaran daha cazip duruyor” diyor.