• 11 Aralık 2022 23:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Alanya’nın spor turizmi merkezi olma potansiyeli var

Bu haberi dinleyin
11 Aralık 2022 Alanya’nın spor turizmi merkezi olma potansiyeli var

Alanya sektörü temsilcileri Alanya'da sporinin hareketlenmesi için adım atılması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu

Antalya Yeni Alanya Gazetesi’ndeki Şerife Çoban’ın haberinde Alanya’nın sporin her çeşidine ev sahipliği yapacak konumda olduğu belirtiliyor. 

Haberde konuyla ilgili görüşlerine başvurulanlardan Alanya ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Demeği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, "Alanya'da her yıl 14’ü uluslararası 70 spor organizasyonu gerçekleştiriliyor. Yıllardır devam eden organizasyonlar ilçedeki tatilinin yanı sıra özellikle sporine de katkı sağlıyor. 

Her spor dalı için 

Yani Alanya’da spori yok dernek haksızlık olur. Takımların kamp yapabileceği lüks tesislerimiz ve Uluslararası standartta futbol sahaları da mevcut. 

Alanya'nın sunduğu olanaklar ve bu olanakların daha çok duyurulmasıyla, Alanyain her çeşidinde ön sıralarda olacaktır” diyor.

Konaklı Turistik İşletmeciler Demeği (KONTID) Başkanı Ali Orkan da, "Alanya’da kışini canlandırmak için çeşitli spor etkinlikleri çok önem arz ediyor. Daha çok tesisin açık kalabilmesi için o spor organizasyonlarının çeşitliliğini artırmak gerekiyor. Futbol, yüzme, bisiklet gibi etkinlikler için otellerin yoğun olduğu bölgelerde spor komplekslerinin bir an önce hayata geçirilmesi zaruriyet arz ediyor. Özellikle yurt içi ve yurt dışından kamp yapan futbol takımlarının bir bölümünü buraya çekebilmek için antrenman ve maç sahalarına bölgenin ihtiyacı vardır. Devletimizden ve yerel yönetimlerden bu yatırımların bir an önce planlanmasına ve gerçekleştirilmesine talep ediyoruz" 

Alanya Tanıtma Vakfı (ATAV) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu da ,"Yıllardır tartıştığımız konulardan biri kışlarının hareketlenmesi için ürün çeşitliliğinin şart olduğu. Ancak Alanya olarak bunda yavaş adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Avrupa’da ve diğer pazarlandı bilinen sporlar için uygun ortamlar sulanabilir.