• 13 Mayıs 2024 06:46
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya, 400 bini 5 yıldızlı otellerde, 648 bin yatak ile 17 milyon turiste hazır

Bu haberi dinleyin
13 Mayıs 2024 Antalya, 400 bini 5 yıldızlı otellerde, 648 bin yatak ile 17 milyon turiste hazır

 

Antalya’nın her zamanki gibi her statüdeki tesislerde verilen yüksek hizmet kalitesi ile bu yıl çeşitli ülkelerden gelmesi beklenen 17 milyon turisti ağırlamaya hazır olduğu bildirildi.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, sezon hazırlıkları sürerken Antalya’nındeki durumunu değerlendirirken bu yıl sezonun erken başladığını söyledi.

Yüzde 15 artış bekleniyor

Geçen yıl yerli ve yabancı yaklaşık 23 milyon turistin Antalya'da tatil yaptığını anımsatan Şahin, bu yıla da geçen yıla göre yaklaşık yüzde 15 artışla başladıklarını söyledi.

Antalya'ya bu yıl en fazla Avrupalı turistin geldiğini belirten Şahin, "Antalya'da genelde Ruslar ağırlıklı bir varken şimdi Avrupalılar öne geçtiler. Son verilere göre Birinci sırada Alman turistler var.ler ve Polonyalılarda da yüzde 10, 12, 15 gibi yüksek rakamlarla bir önceki yıla göre artışlar görüyoruz" dedi.

648 bin yatağın 400 bini 5 yıldızlı otellerde

Antalya'da bu yılki yabancı turist sayısının 17 milyonu geçmesinin hedeflendiğini ve kentteki tesislerinin buna hazır olduğunu söyleyen Vali Şahin, " Antalya'da bugün 418'i 5 yıldızlı, 218'i 4 yıldızlı toplam 812 otel, 5 ve 4 yıldız konseptinde 46 tatil köyü bulunuyor. Kentteki yatak kapasitesi ise 450 bin 138'i 5 ve 4 yıldız olmak üzere 648 bin 285'e çıktı.

Antalya, 650 bin civarında turistik yatak kapasitesi olan bir şehir. Türkiye'de birinci hatta ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci olan illerimizin toplamından daha fazla. Bu 650 bin yatak kapasitesinin 400 bini ise 5 yıldızlı otel. Müthiş rakamlar bunlar hattade iddialı çoğu ülkenin sahip olduğu rakamı, Antalya tek başına barındırıyor." diye konuştu.

Yelpaze genişledi

Vali Şahin, otellerin kaliteli hizmet noktasında da çok iyi konumda olduğunu belirtti. Çok lüks ve temiz otellerle konuklara hizmet verildiğini belirten Şahin, "Otellerimizde konsept özelliği de son dönemlerde arttı. Golf otellerimiz var, bisiklet dostu otel sayısı da hızla artıyor. Sporine yönelik futbol sahası, tenis kortları, stadyumları olan otellerimiz var. Bu imkanlarıyla Antalya, diğer şehirlerden ve ülkelerden pozitifrışıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin sahip olduğu mavi bayrak sayısına göre dünyada üçüncü ülke olduğunu söyleyen Şahin, Türkiye'deki 550 civarındaki mavi bayraklı plajın yaklaşık yarısının Antalya'da bulunduğunu sözlerine ekledi.