• 08 Haziran 2021 03:11
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Antalya Diplomasi Forumu 18-20 Haziran’da Antalya’da yapılacak

Bu haberi dinleyin
08 Haziran 2021 Antalya Diplomasi Forumu 18-20 Haziran’da Antalya’da yapılacak

Türkiye’nin Davos’u olacak ve bu yıl ilki düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu (ADF) 18-20 Haziran tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip himayesinde ve Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu ev sahipliğinde düzenlenecek, küresel ve bölgesel sorunların ele alınacağı, resmi ve hükümet dışı aktörleri bir araya getirecek olan ve zaman içinde kurumsallaşması hedeflenen bir platform olan Antalya Diplomasi Forumuna, 6 ülke Cumhurbaşkanı ve Devlet Başkanı ile 38 ülke Dışişleriı, BM, AB, Asya, Afrika Uluslararası kuruluş temsilcileri ile dünya siyasetinde önemli yer alan siyasetçiler de katılacak.

Antalya’teki NEST Kongre Merkezi’nde bu yıl ilki düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu’na Kosova, Afganistan, Bosna-Hersek, Haiti, ve Somali Cumhurbaşkanı ile Devlet Başkanları da katılacak. Birçok ülke Başbakan ve başbakan yardımcıları da forumda yer alacak.

‘’Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar’’ konusunun ele alınacağı Antalya Diplomasi Forumu, sürdürülebilir barış ve kalkınma hizmetinde diplomatik angajman ve çözümlere yönelik zorlukların, fırsatların ve yenilikçi yaklaşımların değerlendirilmesini sağlamak üzere siyaset, diplomasi, bilim, gazetecilik, sivil toplum, iş dünyası ve diğer mecralardan liderlerin becerilerini bir araya toplayacak. ADF ile birlikte bir dizi kilit bölgesel, küresel ve tematik sorunda diplomasinin ufkunu genişletecek. 

-Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet Başkanları Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip’ın Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ve Dışişleriları Toplantısı 17 Haziran’da Antalya’da gerçekleştirilecek. 

Türkiye’nin 1 Temmuz 2020 tarihinde bir yıl süreliğine devraldığı bu yıl 25. Yıldönümünü de kutlayacak olan Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Dönem Başkanlığı 1 Temmuz 2021 tarihinde’a devre