• 30 Nisan 2024 02:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Avrupa için yeni otel yıldızlama sistemi tanıtıldı

Bu haberi dinleyin
30 Nisan 2024 Avrupa için yeni otel yıldızlama sistemi tanıtıldı

Gelişen iletişim teknolojisine bağlı olarak otel müşterisine sunulan hizmetler ve değişen müşteri profiline paralel olarak otel standartlarını belirleyen kriterler de değişiyor.

Bu anlayıştan hareketle Avrupa’daki otellerin niteliklerini belirleyen yıldızlama isteminde kullanılan kriterler değiştiriliyor.

Avrupa Otel, Cafe, Bar ve Restoranlar Birliği’nin (HOTREC) Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılan 88. Genel Kurulunda konuyla ilgili bir sunum yapıldı. HOTREC bünyesindeki Hotelstars Union (HSU) Başkanı Markus Luthe yaptığı sunumda otellerin sınıflandırılması için bir dizi yeni kriter ve konuk deneyimini geliştirmeyi amaçlayan ilgili bir puan sistemi açıklandı. 

HSU Başkanı Markus Luthe, kriter kataloğunu 247'den 239'a düşürülerek düzene sokmanın önemini anlattı. Yeni düzenlemede yatak temizliğinin kullanım ömrünü uzatması ve odalarda gereksiz eşyaların sağlanmasının azaltılması da dahil olmak üzere, modası geçmiş kriterlerin ortadan kaldırılması ve sürdürülebilirlik önlemlerinin entegre edilmesinin temel önceliklerden olduğunu söyledi.

Değişiklikler arasında dikiş veakkabı cilalama kitlerinin çıkarılmasının yanı sıra yatak çarşaflarının ve havluların yalnızca konuğun talebi üzerine değiştirilmesi yer alıyor.

Yeni yıldızlama sisteminde Avrupa'daki personel sıkıntısını kabul eden revize edilmiş kriterler, zorunlu resepsiyon ve oda servisi saatlerinin azaltılması öngörülüyor. Ek

HSU Başkanı Markus Luthe "Yeni sınıflandırma, sürdürülebilirlik, verimlilik ve misafir memnuniyetine olan bağlılığımızın bir sonucudur" dedi.

Yeniden düzenlenmiş yıldızlama sisteminin Ocak 2025'te yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Otel sınıflandırma kriterleri, misafirlerin ve pazarın ihtiyaçları doğrultusunda daha da geliştirmek ve modernize etmek için her beş ila altı yılda bir gözden geçiriliyor.