• 02 Ağustos 2025
  • 0
  • 0 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Batan Tur Operatörlerine Mixx Travel Eklendi

Bu haberi dinleyin
02 Ağustos 2025 Batan Tur Operatörlerine Mixx Travel Eklendi

Özellikle İskandinav pazarında faaliyet gösteren Mixx Travel iflas etti. Şirket Danimarka, İsveç ve Norveç’ten Alanya, Side, Antalya, Kemer, Kuşadası ve Çeşme gibi turizm merkezlerine her yıl on binlerce turisti getiriyordu.

Mixx Travel’ın sadece Alanya’daki otellere yaklaşık 1 milyon Euro borcu olduğu öğrenildi. Yıllık taşıma kapasitesi 30 bin ile 60 bin kişi arasında değişen şirketin faaliyetlerini durdurması, bölge turizmini derinden etkiledi.

TGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya turizminin önemli isimlerinden Şükrü Cimrin, iflas haberini üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, “Mixx Travel, uzun yıllar İskandinav ülkelerinden Türkiye’ye turist getiren önemli bir tur operatörüydu. Alanya turizmine büyük katkıları oldu. Bu karar hepimizi üzdü” dedi.

Cimrin, mağduriyet yaşanmaması için sürecin dikkatle yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Bölgede tatilde olan ve rezervasyonu Mixx Travel’dan olan misafirlerin haklarının korunması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz