• 16 Nisan 2024 17:57
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Beklenen oldu, FTI 1 Avro’ya satıldı

Bu haberi dinleyin
16 Nisan 2024 Beklenen oldu, FTI 1 Avro’ya satıldı

Bir süreden beri çeşitli konularla gündemde olan’nın üçüncü büyük grubu FTI, 40. Yıl dönümünde bir Avro sembolik bedelle satıldı. Grubu Amerikan yatırım fonu Certares liderliğindeki bir konsorsiyum aldı. Satın almanın grubun borçlarını üstlenme karşılığı olduğu için bir Avro fiyatının sembolik olduğu belirtiliyor. Yatırım fonu devr aldığı FTI’ya 125 milyon Avro taze para koyacak.

FTI'dan yapılan açıklamada bir süreden beri yürütülen görüşmelerin pazartesi günü sonuçlanarak devir anlaşmasının imzalandığı bildirildi. 

FTI’ın yüzde 75’i,lı iş insanı Samih Sawiris’in sahibi olduğu Orascom Development Holding'indi. 

FTI Group, 2022/23'te 4,1 milyar Avro ciro yapmıştı. Grubun pandemi döneminde kamudan aldığı 595 milyon Avro borcu var.

FTI Group CEO'su Karl Markgraf, grubun son dönemde sektöre yaptığı yatırımları ile dikkat çeken Certares'in almasından memnun olduklarını belirterek, Certares'in desteği ve sektördeki kapsamlı deneyiminin yanı sıra konsorsiyum tarafından sağlanan sermaye ile FTI, müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve çalışanlarımız da dahil olmak üzere tüm paydaşlara yarar sağlayan, gelecekteki büyüme ve kârlılık için bir şanstır. Grup olarak yeni bir döneme başlamaya, ve Avrupa sektöründe lider bir oyuncu olarak konumumuzu daha da sağlamlaştırmaya kararlıyız" dedi.

Çok uzun vadeli bir süredir birçok yatırımı elinde bulunduran yatırımcı Certares ile yapılan anlaşma, FTI'nın, dünya çapındaki 11.000 çalışanının verıca yurtiçi ve yurtdışındaki iş ortaklarının bir belirsizlik aşamasından sonra rahat bir nefes almasına neden olması bekleniyor.

Greg O'Hara tarafından kurulan ve yönetilen bir yatırım fonu olan Certares, ortak yatırımlar da dahil olmak üzere piyasa değeri 10.1 milyar dolar (9.3 milyar Avro) olan varlıkları yönetiyor. Bu özelliği ile seyahat endüstrisindeki en büyük özel yatırımcı olarak kabul ediliyor. 

2012 yılında kurulan ve merkezi New York'ta bulunan ve Lüksemburg ve Milano'da ofisleri bulunan Amerikan yatırım fonu Certares’in seyahat endüstrisinde; Amex GBT, Hertz, Waterways, Tripadvisor, G Adventures ve Latam Airlines Group gibi şirketlerin sahibi ve ortağıdır.