• 05 Şubat 2021 00:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Beşiktaş’taki askeri lojmanların yerine otel yapılacak

Bu haberi dinleyin
05 Şubat 2021 Beşiktaş’taki askeri lojmanların yerine otel yapılacak

 

İstanbul Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Araziye, AVM, otel ve rezidans yapılabilecek.

Boğaziçi geri görünüm etkilenme sınırları içinde kalan araziye dikilecek binaların yüksekliği zemin+15 kat olarak belirlendi. Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre, Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde yer alan 6 adet askeri lojman binasının bulunduğu yaklaşık 20 dönümlük arazi önce Jandarma Genel Komutanlığı tarafından protokol ile TOKİ'ye devredildi.

Ardından Çevre ve Şehirciliklığı tarafından 13 Ocak 2021’de “Rezerv Yapı Alanı” yani yeni konut alanı ilan edildi. 6 adet lojman binasının bulunduğu arazi için Emlak Konut GYO tarafından hazırlanan yeni imar planı 1 Şubat 2021’de onaylandı. Arazinin “Ticaret++ Konut Alanı” ilan edildiği imar planı değişikliği, itirazlar için 3 Şubat günü Çevre ve Şehirciliklığı tarafından askıya çıkarıldı.

AVM, otel residence

Hazırlanan imar planı değişikliği ile arazinin 14 bin 445 metrekaresi, ticaret, konut; 2 bin 748 metrekaresi park, 2 bin 244 metrekaresi de yol içinrıldı. “Turizm- ticaret-konut” alanında AVM, eğlence merkezi, otel, konut ve rezidans yapılabilecek.