• 17 Nisan 2021 21:19
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Bigbus davayı kaybetti

Bu haberi dinleyin
17 Nisan 2021 Bigbus davayı kaybetti

İstanbul'da otobüslerle şehir turu düzenleyen BigBus adlı şirketin Boğaz turu hattına turistleri aldatarak yüksek fiyatla bilet satışı yaptığına ilişkin haberi yayınladığı içingazetesi hakkında açılan dava reddedildi.

BigBus,gazetesi’nde 12 EYLÜL 2019’da “Şehir tur'cu bigbus hakkında turistleri aldatma iddiası” başlığı ile yayınlanan haber üzerine dava açmıştı.

Aynı zamanda profesyonel turist rehberi olan Prof. Dr. Şükrü Yarcan’ın İBB, Rehberler Odası ve TÜRSAB’a şikayet ettiği konuyla ilgili haberde şöyle deniyordu:

Bugün Şehir Hatları Vapurlarının Eminönü’den kalkan 10:35’deki Vapuru ile Boğaz Turu yapmak üzere, Türk ve yabancılardan oluşan küçük bir grupla Eminönü’ndeki Boğaz Vapurları İskelesine saat 09:50de gittim. 

Şehir Hatlarına ait olan iskelede henüz Şehir Hatları bilet satış bürosu açılmamıştı ancak Şehir Hatlarının bilet satış bürosunun hemen yanında BIG BUS adlı şirketin Big Bus Boat Tour ofisi açıktı. 

Ofisteki Big Bus şirketi görevlilerinin tişörtlerinin sağ üst omuzunda Şehir Hatları Logosu, sol üst omuzunda Big Bus yazısı ve logosu vardı. 

Bilgi edinmeye çalıştığımda, Şehir Hatlarının biletlerini de yetkili olarak sattıklarını, tişörtlerindeki logoyu da göstererek, belirtip, bana zorla her birinin tutarı 25. TL olan ve Şehir Hatları Vapuruna da binilen biletleri verdiler. 

Hemen sonrasında saat 10:00 da Şehir Hatlarının ofisi açılınca, biletlerin neden Big Bus tarafından ve 25 TL ücret ile satıldığını sordum. 

Yanıt alamadım. 

Israr edince, Big Bus teknelerinin denı iskeleyi kullandığı yanıtını zorla aldım. 

Big Bus satış görevlilerine bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Şehir Hatları görevlisi gibi davranarak sahtekarlık yaptıklarını söyledim, Big Bus’tan aldığım biletleri zorla iade edip, her birinin tutarı 15 TL olan Şehir Hatları Boğaz Turu biletlerini aldım. 

Şehir Hatları görevlilerine de, Big Bus ile yaptıkları bu tür yasal olmayan işbirliğini şikayet edeceğimi belirterek Boğaz Turuna başladım. 

Öncesinde de, Big Bus görevlilerinin, Burası danı bileti satıyor, anonsu yaparak bilet sırasında bulunan yerli ve yabancılara bilet satmalarına mani oldum. 

TÜRSAB yetkilileri bu sahtekarlığı tespit olanağına sahip değiller mi? 

Big Bus şirketi hiçbir maliyet üstlenmeden, teknesini Boğaz seferine çıkarmadan, Şehir Hatlarında geçerli olduğunu belirterek, Şehir Hatları Boğaz Vapurunu ve İskelesini herhangi bir ücret ödemeden kullanıp, tarifeli saat 10:35 vapuru için fahiş ücret ile ve aslında anılan seferde geçerli olmaması gereken biletlerin satışıyla çok büyük haksız kazanç edinmektedir. 

Aynı gün, ilk Big Bus Boğaz Turu seferi broşürlerine göre saat 11:00de başlamaktadır. 

Big Bus şirketinin saat 11:00 de başlayacak tekne turu için 09:50’de bilet satılması pek olası değil. Şirketten bilet alanlar Şehir Hatları vapuruna bindiler. 

Şahit olduğum, yaşadığım büyük bir soygun ve vurgundur.