• 20 Haziran 2022 14:55
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Brüksel’de grev nedeniyle uçuş yapılamıyor

Bu haberi dinleyin
20 Haziran 2022 Brüksel’de grev nedeniyle uçuş yapılamıyor

 

Personel yetersizliği nedeniyle Avrupa’nın birçok şehrindenuçuşlarında akamalar yaşanır kimi firmalar bu nedenle uçuşlarınıiptal edrken Belçika’nın başkenti Brüksel Havalimanı'nda da güvenlik görevlilerinin greve gitmesi nedeniyle yolcu uçağı kalkmıyor. 

Belçika'daki çeşitli işçi sendikalarının çağrısı üzerine çalışanlar, iş koşullarının ve ücretlerin iyileştirilmesi talebiyle greve gitti. Greve, Brüksel Havalimanı'nın güvenlik görevlileri de katılıyor.

Güvenlik taraması yapılamadığı için uçuş da yapılamıyor

Yolcuların ve bagajların güvenlik taraması yapılamadığı için Brüksel Havalimanı'ndan gidiş yönlü uçuş gerçekleştirilmiyor.

Gelen yolcu ve kargo hizmeti var

Havalimanı bugün sadece gelen yolculara ve kargoya hizmet veriyor.

Brüksel Havalimanı, grev nedeniyle yolculardan havalimanına gelmemelerini ve rezervasyonlarını değiştirmelerini talep etti.

İşveren enflasyona bağlı bir maaş artışını onaylamıyor

Belçika'da enflasyon, geçen yüzde 8,97 ile 1982 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Belçika'da uygulamada olan endeksleme sistemiyle çalışanların ücretleri enflasyondaki artış oranı kadar arttırılıyor. İşverenler ise otomatik ücret endekslemesinden rahatsız oluyor ve bunun iptal edilmesini istiyor. Ancak, sendikalar söz konusu endeksleme siteminin muhafaza edilmesinirıca özel sektörde ücret artış oranlarını sınırlayan yasaların değiştirilmesini talep ediyor.