• 05 Ocak 2023 10:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Dünya turizminde gözlerin çevrildiği Çin’den iyi haber: 8 Ocak’ta açılıyoruz

Bu haberi dinleyin
05 Ocak 2023 Dünya turizminde gözlerin çevrildiği Çin’den iyi haber: 8 Ocak’ta açılıyoruz

Yeni yıla girerkende 2022’de yakalanan yükselişin devam edip etmeyeceği devam ederse bunun hızının ne olacağını belirleyecek konumda olan Çin’den beklene haber geldi. Çin Halk Cumhuriyeti 8 Ocak’ta kapılarını seyahatlere açıyor.

Ekonomi Gazetesi’nden Handan Sema Ceylan’ın Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Wu Jian ile yaptığı söyleşide, başta Avrupa olmak üzere bütün dünyanın merak ettiği soruya yanıt geldi. Çin, 8 Ocak itibariyle Covid -19 kapsamında aldığı kısıtlama önlemlerini esnetip kapılarını açacak.

Bu durumda iş, ticaret, eğitim için Çin’e seyahat kolaylaşıyor. Çin Halk Cumhuriyeti COVID- 19’u “A kategorisi salgın hastalık” olarak ele almayı bırakıyor. 8 Ocak’ta sert önlemler kalkacak. “Çin’in yeniden açılması” olarak nitelendirilen sürecin küresel ekonomiyi vei canlandırması bekleniyor.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Wu, Çin’in 8 Ocak’tan itibaren geçerli olacak uluslararası yolculara yönelik geçici yeni tedbirleri açıkladığını belirterek şunları söyledi:

“Çin’e gelen yolcuların uçağa binmeden önce 48 saat içinde PCR testi yaptırması gerekiyor. Yolcuların Çin’e ulaştıktan sonra PCR testi ve karantina zorunluluğu kaldırıldı. Uluslararası yolcu uçuşlarının sayısı hakkında kısıtlamalar kaldırıldı. İş, ticaret, eğitim için Çin’e gelenlere daha geniş politikalar uygulanıyor. Deniz ve kara yoluyla hudut geçişleri yoluyla Çin yurttaşlarının yurtdışına seyahatleri de düzenli olarak eskiye dönecek.”

Wu, yeni süreçle birlikte Çin ve diğer ülkeler arasındaki iletişimin daha da artacağına, ülkeler arasındaki iş birliklerinin hızlanacağına, Çin’in salgın sonrasında dünya ekonomisinin canlanmasına destek olacağına inandıklarını belirtti.