• 25 Mart 2021 21:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Euler Hermes: Havacılık ve konaklama iflas için en riskli sektörler

Bu haberi dinleyin
25 Mart 2021 Euler Hermes: Havacılık ve konaklama iflas için en riskli sektörler

Türkiye’nin de içinde yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa’da iflasların yüzde 20 artabileceği uyarısında bulunan alacak sigortası şirketi Euler Hermes’ten şirketlere 'iflas dalgası' uyarısı geldi.

Euler Hermes, iflasta en riskli sektörleri;, konaklama, gıda dışı perakende olarak sıraladı.

Euler Hermes , “Şirketinizi iflasların domino etkilerinden nasıl korursunuz?” başlıklı e-kitapta,devlet desteklerinin kalkmasıyla birlikte küresel iflas oranının yüzde 25 artış gösterebileceği uyarısında bulundu. 

Euler Hermes Ekonomik Araştırmalar Bölümü Başkanı Alexis Garatti, “Devlet desteklerinin kalkması ile birlikte birçok şirketin ticari yükümlülüğünü yerine getirememesi, iflaslarda zincirleme bir reaksiyon yaratabilir. Büyük bir iflas dalgası yaşanabilir. Domino etkisi olarak tanımlanabilecek bu duruma karşı şirketler, nasıl korunacaklarını planlamalı” dedi. 

En riskli sektörler

Türkiye’nin de içinde yer aldığı Orta ve Doğu Avrupa’da iflasların yüzde 20 artabileceğini belirten Garatti, şu değerlendirmede bulundu: “Şu anda iflas riskinin en yüksek olduğu sektörler arasında; (ulaşım ve ekipman), konaklama ve gıda dışı perakende bulunuyor.”