• 15 Eylül 2025
  • 0
  • 0 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Fransız Hava Trafik Kontrolörleri Hafta Sonu Grevini Ekim Ayına Erteledi

Bu haberi dinleyin
15 Eylül 2025 Fransız Hava Trafik Kontrolörleri Hafta Sonu Grevini Ekim Ayına Erteledi

Fransız hava trafik kontrolörlerinin bu hafta sonu yapmayı planladığı grev ertelendi.

Fransa'nın SNCTA sendikası tarafından temsil edilen ATC personeli, çalışma usulleri konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle 18-19 Eylül tarihleri ​​arasında greve gidecekti. Ancak, Fransa hükümetinin geçen hafta çökmesinin ardından bu eylem 7-9 Ekim tarihlerine ertelendi.

Fransa'da iki hafta içinde ikinci kez genel grev yaşanması nedeniyle seyahatlerde aksama tehlikesi devam ediyor. 10 Eylül'deki son eylemin ardından, çeşitli sektör ve endüstrilerdeki işçiler Perşembe günü (18 Eylül) greve gidecek.

Fransa hava sahası, dünyanın en yoğun hava sahalarından biri ve birçok eski Birleşik Krallık ve İrlanda uçağının ülke üzerinde uçması gerekiyor.

Grevler, AB'nin yeni biyometrik sınır kurallarının hedeflenen lansman tarihi olan 12 Ekim Pazar gününden sadece birkaç gün önce gerçekleşecek.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz