• 16 Mart 2024 13:51
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

FTI: Amerikan fonu Certares ile görüşmelerde son aşamaya gelindi

Bu haberi dinleyin
16 Mart 2024 FTI: Amerikan fonu Certares ile görüşmelerde son aşamaya gelindi

 

Avrupa seyahat endüstrisi pazarını üçüncü büyük grubu FTI, içine girilen mali sıkıntıyı aşmak amacıyla grubu satmak ya da ortak arayışı kapsamında Amerikan yatırım fonu Certares ile görüşmelerde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Açıklamada, "Turizm sektöründe uzun yıllara dayanan deneyime sahip uluslararası bir finansal yatırımcıyla özel olarak yürütülen görüşmelerin son aşamaya geldiği belirtilerek “Taraflar, işlemin hızlı bir şekilde tamamlanması için birlikte çalışıyor" denildi.

Anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Certares’in FTI Grubu’nun dijital dönüşümüne yatırım yapmaya devam etmek ve mali yükümlülüklerini üstleneceği, grubun diğer bankacılık yükümlülüklerinin yanı sıra, pandemi sırasında Alman hükümetinin kendisine verdiği 595 milyon eurolukyi iade etme yükümlülüğünü de kapsadığı belirtiliyor.

Açıklamada Amerikan fonu Certares’in Avrupa endüstrisine önemli yatırımlar yapmakla ilgilendiği bildirildi.

2012 yılında kurulan Certares, 10,1 milyar dolar değerindeki varlıkları yönetiyor ve on bir tesisin yanı sıra Amex GBT, Hertz, Ama Waterways, Tripadvisor ve Latam Airlines Group'ta da hissesi bulunan seyahat sektöründeki en büyük özel yatırımcı olarak kabul ediliyor. 

Amerikalı Certares Avrupa seyahat pazarındaki varlığını artırıyor

Certares, piyasa değeri 10.1 milyar dolarolan varlıkları yönettiğini ve seyahat endüstrisindeki en büyük özel yatırımcı olarak kabul edildiğini söylüyor. 2012 yılında kurulan ve merkezi New York'ta bulunan ve Lüksemburg ve Milano'da ofisleri bulunan özel sermaye şirketi, Amex GBT, Hertz, Ama Waterways, Tripadvisor ve Latam Airlines Group gibi ağır topların yanı sıra ABD'deki on bir otel mülkü de dahil olmak üzere diğer birçok firmada hisseye sahiptir. Certares,'nın tercih edildiği İtalyan ITA Airways için de teklif vermişti.

2018 yılında Havas Voyages ve Selectour Ailleurs seyahat acentası ağının sahibi Fransız Marietton Développement  ile Voyamar ve Héliades tur operatörlerine  yatırım yapmasından bu yana Avrupa seyahat pazarı ile ilgileniyor.

FTI Grubu

Anlaşma gerçekleşirse kuruluşunun 40. Yılında FTI Grubu’nun’daki merkezi ile birlikte Avusturya, İsviçre, Fransa ve Hollanda'daki yan kuruluşları için önemli bir gelişme olacak.

FTI Grubu bünyesindeki tur operatörleri, franchise seyahatleri ve incoming şirketlerinde 11.000'den fazla işçi çalışıyor. 

FTI Grubu hisselerinin dörtte üçü sahibilı Samih Sawiris’in olduğu Orascom Development Holding'in elinde.

Daha önce DER Grubu FTI Grubu’nu almak istemiş ancak sonra vazgeçmişti