• 11 Aralık 2023 00:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Her şey dahil’de 'kullandığın kadar öde' sistemi gündemde

Bu haberi dinleyin
11 Aralık 2023 Her şey dahil’de 'kullandığın kadar öde' sistemi gündemde

 

Her şey dahil sistemi eleştirilere rağmen yayılmaya devam ederken artan maliyetler nedeniyle sistemde düzenlemelere gidilmesi gündemde.

Sektörün konaklama ve tur operatörlüğü kesiminden sistemden vazgeçmenin söz konusu olmadığı, ancak artan maliyetleri işletme ce tüketici için dengeleyecek düzenlemeye gidilmesi arayışları kapsamında 'kullandığın kadar öde' modeli gündemde.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu "Rekabet koşulları nedeniyle her şey dahil sisteminin içini çok fazla doldurduk. O yüzden yeni model bir fiyat avantajı yaratabilir. Bu da her şey dahil sistemine entegre edilecek 'kullandığın kadar öde' modeli olabilir. Modeli kullanmak isteyenler sistemlerini değiştiriyor. Yeni dönemde turist alkolsüz bir her şey dahil imkânından faydalanabilecek" dedi.

Nirvana Hotels CEO'su Korhan Alşan da Akdeniz Hürriyet'ten Salim Uzun'a konuyla ilgili yaptığı açıkyamada  maliyetlerin artışı, müşteri beklentilerinin değişmesiyle her şey dahil sisteminin yeniden planlanmasına yönelik ihtiyaçların arttığını belirterek " Her şey dahil sistemi yok olmaz. Türkiye de bunu çok iyi uyguluyor" dedikten sonra "Bu sistemin içeriğini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Tüketici satın almadığı ürünlerin parasını neden ödediğini sorgulamaya başladı. Biz de “Tatili boyunca alkol kullanmayan bir turist neden bunun parasını ödüyor?' sorusuna kafa yoruyoruz. Tüketiciye kullanacağı ürünleri seçeceği bir model sunmayı planlıyoruz" diyor.