• 09 Mart 2022 08:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hotel Les Ottomans yeniden Ünal Aysal’ın oldu

Bu haberi dinleyin
09 Mart 2022 Hotel Les Ottomans yeniden Ünal Aysal’ın oldu

Galatasaray eski Başkanı Ünalsal'ın sahibi olduğu Hotel Les Ottomans'ın icradan satışıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Galatasaray'ın eski başkanı Ünalsal'ın Ortaköy’de bulunan Hotel Les Ottomans isimli 440 milyon lira değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı 2020'nin Aralıkında İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından gerçekleştirilen satış işlemiyle alacaklarına mahsuben Akbank'ın olmuştu.

En son gerçekleştirilen ihale de otel, Akbank tarafından 430 Milyon TL'ye alınmıştı.

Üst mahkeme satışı reddetti, otel yeniden Ünalsal'a geçti

Hotel Les Ottomans'ın satışıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Para Dergisi'nde yer alan habere göre Ünalsal'ın sahibi olduğu Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin iflası ve Hotel Les Ottomans'ın da icra kapsamında satışını üst mahkeme reddetti. Yeni Elektrik Üretim A.Ş'nin üretimini sürdürdüğü belirtilirken, Hotel Les Ottomans'ın da tamamıylasal'ın sahibi olduğu Unit Group'a devredildiği belirtildi.

2 milyon Avro yatırımla oteli yeniden açacak

Aysal, tamamen prestij amaçlı 2006'da hayata geçirdiği Hotel Les Ottomans'ı da yaklaşık 2 Milyon Euro bedelinde bir yatırımla tekrar hizmete açmayı planlıyor. Hiç alınmadan 108 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen Hotel Les Ottomans;sal'ın enerji santraline ek ihtiyacını karşılamak üzere bir bankada ipotekliydi.

Bankayla anlaşmak için müzakerelere başladı

Aysal, söz konusu banka ile de müzakereler aracılığıyla anlaşmak için hazırlıklara başladı. Bu kapsamda otelin açık alanlarına iyi ve kaliteli hizmet sunan restoranlar açılarak, kapalı alanları ise özel kulüpler ve etkinliklerde değerlendirilmesi amaçlanıyor. Ünalsal konuyla ilgili olarak, "İstanbul Boğazı'nın bu eşsiz eserini yeniden düzenleyereke kazandıracağız” dedi.