• 14 Ocak 2024 23:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya Balear Adaları ‘Az turist daha çok gelir’ de ısrar edecek

Bu haberi dinleyin
14 Ocak 2024 İspanya Balear Adaları ‘Az turist daha çok gelir’ de ısrar edecek

İspanya’nın daha çok’den gelen ucuzcu turistlerin yoğun olduğu Balear adalarındaki bölgelerde yerel  yönetimler bu soruna çözüm olarak önlemler almaya devam ediyor.

Balear Adalarıı Iago Negueruela, adaların yeni rotasını ve nasıl daha az turist çekip daha fazla para kazanmak istediklerini anlatırken “Gelirimizi artırmak, bunu daha az misafirle yapmak istiyoruz. Çünkü adamızın doğal kaynakları üzerinde daha az baskı oluşturmak istiyoruz. Turist sayısının yüzde 80'indennı geliri rahatlıkla elde edebiliyorken 16 milyon misafirimizin olmasına gerek yok” diyor.

Yatak kapasitesi artmasın

Almanya’da yayınlanan fvw|TravelTalk editörü Bianca Wilkens’e konuşan Iago Negueruela, “630 bin yatak kapasitemiz var ve bunların artırılmaması gerekiyor. Bu yatakları daha çok gelir elde edeceğimiz turistlerle doldurmak istiyoruz” diyor.

“Balear Adaları hükümeti olarak turist sayısını düzenlemek önemli. Artık ziyaretçi sayısına bu kadar bağımlı olmak istemiyoruz” diyen Iago Negueruela şunları söylüyor:

Bu kadar turist yeter

“Biz nicelik değil nitelikine odaklanıyoruz. Gelirimizi artırmak, bunu daha az misafirle yapmak istiyoruz. Çünkü adamızın doğal kaynakları üzerinde daha az baskı oluşturmak istiyoruz. Turist sayısının yüzde 80'indennı geliri rahatlıkla elde edebiliyorken 16 milyon misafirimizin olmasına gerek yok.

2022 yılında 16 milyon misafir ağırladık ve gelirimizi yüzde 5 artırmayı başardık. 

Partiine müdahale etmek istemiyoruz. Biz sadece aşırı alkol kullanımıyla aşırıi sınırlamak istiyoruz. Bu davranışı düzenliyoruz.

Ya adaları sürdürülebilir hale getireceğiz, ya da yakında yok olacaklar. Adalara yatırım yaptığımızı insanlara hissettirirsek fiyat artışlarını da kabul edeceklerine inanıyorum.”