• 18 Eylül 2023 08:07
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’dan sonra Yunanistan da turizm vergilerini artırıyor

Bu haberi dinleyin
18 Eylül 2023 İspanya’dan sonra Yunanistan da turizm vergilerini artırıyor

İspanya’dan sonra da konaklama vergisinde artırmaya gidiyor. Son dönemin tartışılan konularından kiralık ev sistemi Airbnb de vergiye tabi olacak.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis 87. Selanik Uluslararası Fuarı'nın (TIF) açılışında yaptığı konuşmada hükümetin son sel olaylardan etkilenenlere yardım için alınan önlemler kapsamında otellerdeki konaklama vergisinin yükseltileceğini Airbnb sisteminde evlerini kiraya verenlerden de vergi alınacağını söyledi.

Başbakanı Kyriakos Mitsotakis selden zarar görenlere yapılacak yardım ve bu kapsamda alınacak önlemler için 600 milyon Avroluk bir bütçe oluşturulduğunu bunun 300 milyonluk bölümünün konaklama vergisi ve ve Airbnb’den karşılanmasının beklendiğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı konuşmasının devamında, "Kısa vadeli kiralamaların Yunan ekonomisi ve mülk sahiplerinin gelirine bir katkısı olurken. ülkenin çeşitli bölgelerinde kiraları artıran vede rekabeti bozan bir ol da oynuyor. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren üç ve daha fazla Airbnb mülkünden geliri olanlar ile kiralık otel ve odaların Katma Değer Vergisi’ne (KDV) tabi olacak” dedi.

Yunan Konfederasyonu (SETE) sektöründe rekabeti bozduğu için Airbnb vb sistemlerin vergiye tabi olmasını istiyordu.

Yunanistan’da 1 Ocak 2018'den bu yana yürürlükte olan konaklama vergisi, bir ve iki yıldızlı otellerde 50 sent, üç yıldızlı otellerde 1,50 Avro, dört yıldızlı otellerde 3,00, 5 yıldızlı otellerde 5 Avro olarak uygulanıyor.