• 22 Şubat 2021 21:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kısa çalışma ödeneği Haziran sonuna kadar uzatılsın”

Bu haberi dinleyin
22 Şubat 2021 “Kısa çalışma ödeneği Haziran sonuna kadar uzatılsın”

Koronavirüs salgınına yönelik önlemler kapsamında getirilen kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısanin süresinin Haziran sonuna kadar uzatılması istendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip kısa süresinin 31 Mart 2021'de sonlandıracağı açıklamasını değerlendiren  İstanbul Ticaret Odası (İTO) 16'ncı Oteller Komite Başkanı ve Meclis Üyesidın Karacabay şunları söyledi:

“Küresel boyuttaki söz konusu krizden ilk etkilenen, uluslararası yayınlarda da ortaya konduğu üzere, krizden en son kurtulacak sektör olarak belirtiliyor. 

Sektörümüz, devletimizin istihdam yükünün büyük bir kısmını karşılıyor. Pandeminin yaratmış olduğu tüm olumsuzluklara rağmen de, sağlanan desteklerle varlığını devam ettirmeye çalışıyor. Bunu yapmaya çalışırken de devletin sağlamış olduğu desteklerin payı büyüktür. Pandeminin sektörümüze olan etkilerini göz önünde bulundurularak, Komitemizin 2021 yılı İş Program talepleri arasında, kısanin 2021 yılının ortalarına kadar devam etmesi yer alıyor.”

Karacabay, bu kapsamda İTO 16'ncı Oteller Komite üyeleri, bu yöndeki talebi için İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’e ilettiklerini söyledi.