• 07 Ekim 2026
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kruvaziyerde Türk Pazarı Büyüyor: Selectum Blu’nun Hedefi 25 Bin Yolcu

Bu haberi dinleyin
07 Ekim 2026 Kruvaziyerde Türk Pazarı Büyüyor: Selectum Blu’nun Hedefi 25 Bin Yolcu

Türkiye’nin yerli kruvaziyer markalarından Selectum Blu Cruises, yeni sezon öncesinde erken rezervasyon dönemini başlattı. Şirket, 2026 yılı sonuna kadar yaklaşık 25 bin Türk yolcuyu ağırlamayı hedefliyor.

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe ile Satış Müdürü Ceylan Tuncer, kruvaziyer turizmindeki gelişmeleri ve şirketin yeni sezon planlarını değerlendirdi.

 

Kruvaziyerde Türk Yolcu Sayısında Artış Bekleniyor

Selectum Blu Cruises Genel Müdürü Nilda Türe, Türkiye’de kruvaziyer seyahatlerine yönelik ilginin giderek arttığını belirtti. Türe, geçen yıl yaklaşık 40 bin Türk vatandaşının kruvaziyer tatili yaptığını, bu yıl ise toplam sayının 75 bin seviyesine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Şirketin bu pazar içerisindeki payının ise yüzde 33 seviyesinde olduğunu ifade eden Türe, 2026 sonuna kadar yaklaşık 25 bin Türk yolcuyu gemilerinde ağırlamayı planladıklarını belirtti.

Bu rakamın, Türkiye’den kruvaziyer seyahati gerçekleştiren yaklaşık her üç kişiden birinin Selectum Blu Cruises’ı tercih ettiği anlamına geldiğini aktaran Türe, söz konusu oranın şirketin pazardaki konumunu gösterdiğini ifade etti.

 

Kruvaziyerde Maliyet Yapısı Otelciliğe Göre Farklı

Uzun yıllar otelcilik sektöründe görev yapan Türe, kruvaziyer işletmeciliği ile otelcilik arasındaki maliyet ve kârlılık farklarına da değindi.

Kruvaziyer turizmindeki kârlılığın otel işletmeciliğine kıyasla daha yüksek olduğunu belirten Türe, şirketin toplam giderleri içerisinde yakıtın yaklaşık yüzde 40, personel giderlerinin ise yüzde 38 paya sahip olduğunu söyledi.

 

Kurumsal Şirketlerin Kruvaziyer İlgisi Artıyor

Kruvaziyer sektörünün yalnızca bireysel tatil tercihlerinde değil, kurumsal etkinliklerde de daha fazla kullanılmaya başlandığını belirten Türe, şirketlerin motivasyon organizasyonları, kongre ve çeşitli etkinlikler için kruvaziyer gemilerine yöneldiğini söyledi.

Bir kez kruvaziyer gemisinde bu tür organizasyon gerçekleştiren şirketlerin sonraki etkinliklerinde de aynı modeli tercih etme eğiliminde olduğunu ifade eden Türe, önümüzdeki dönemde yeni gemi yatırımlarının da gündemlerinde olduğunu açıkladı.

 

Kapıda Vize Uygulaması Talebi Destekliyor

Selectum Blu Cruises Satış Müdürü Ceylan Tuncer ise Yunan Adaları’na yönelik kapıda vize uygulamasının kruvaziyer seyahatlerine olan talebi olumlu etkilediğini söyledi.

Schengen vizesi randevularında yaşanan zorlukların da etkisiyle kapıda vize seçeneğinin Türk turistler açısından önemli bir alternatif oluşturduğunu belirten Tuncer, şirketin Yunan makamlarıyla yaptığı anlaşma kapsamında tek bir kapı vizesiyle dört adaya kadar seyahat imkânı sunduklarını aktardı.

Görseller

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz